Επιζών Αουσβιτς:Τα κολαστήρια του Κιμ Γιονγκ Ουν, χειρότερα κι από ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

0
Χειρότερες ακόμη και από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι οι φυλακές για πολιτικούς αντιφρονούντες στη Βόρεια Κορέα, εκτιμά ένας επιζών του Άουσβιτς, ο οποίος μετέχει σε πάνελ που ερευνά τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κομμουνιστικό καθεστώς...
 

«Πιστεύω ότι οι συνθήκες στις φυλακές της Βόρειας Κορέας είναι εξίσου φρικτές, ή ακόμη χειρότερες από εκείνες που είδα κι βίωσα στα νεανικά μου χρόνια στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και στη μακρά καριέρα μου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε στη Washington Post ο Τόμας Μπούργκενταλ, ένας από τους τρεις νομικούς που επέλεξε ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος για να συλλέξουν μαρτυρίες από Βορειοκορεάτες πρώην κρατούμενους και φρουρούς. 




Τόνισε δε ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον Κιμ Γιονγκ Ουν για τις προσπάθειές του να σπείρει τον τρόμο στη χώρα του, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία. 



Το πάνελ, στο οποίο μετέχουν ακόμη η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Νότια Αφρική, Νάβι Πιλάι και ο Αμερικανός δικαστής Μαρκ Χάρμον, που έχει εμπειρία από υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Καμπότζη, ερεύνησε τις συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας από το 1970 έως το 2006 και κατέληξε ότι στοιχειοθετούνται τα 10 από τα 11 διεθνώς αναγνωρισμένα εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένου του φόνου, της δουλείας και της σεξουαλικής βίας-πλην του απάρτχαϊντ. 


«Δεν υπάρχει ανάλογη κατάσταση πουθενά στον κόσμο, ούτε σήμερα, ούτε παλαιότερα. Πρόκειται για ωμότητα στο ύψιστο επίπεδο, όπου ολόκληρος ο πληθυσμός υφίσταται κατατρομοκράτηση», επεσήμανε η Πιλάι. 


Υπολογίζεται ότι από τα 25 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας περίπου 130.000 Βορειοκορεάτες κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες με πενιχρή σίτιση, ρουχισμό και θέρμανση σε φυλακές, ορισμένοι εκ των οποίων πεθαίνουν από υποσιτισμό ή εξάντληση μετά από 20 ώρες εξοντωτικής δουλειάς σε ορυχεία. Οι γυναίκες υφίστανται συχνά βιασμούς, ενώ ένας από τους επιζώντες είπε στο πάνελ ότι τον είχαν κρεμάσει ανάποδα, τον βασάνισαν με φωτιά και του έριξαν σπρέι πιπεριού στα ρουθούνια. 


Η Πιλάι απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασχοληθεί σοβαρά με τα εγκλήματα της Πιονγιάνγκ. «Είναι τρομερό», είπε. «Η κατάσταση αυτή συντηρείται επί τόσο μακρό διάστημα, χωρίς να έρχεται από πουθενά βοήθεια στο λαό της Βόρειας Κορέας». 

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)