Παπανδρέου: Λεφτά θα υπήρχαν εάν.... αλλάζαμε - Τι είπε για Καραμανλή, Κεντροαριστερά

0
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ επιβεβαίωσε ότι ένας βασικός όρος που έθεσε για να συμμετάσχει στο νέο φορέα ήταν να μην υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ όπως και να μην αξιοποιηθεί σε κάποιον ρόλο ο Κώστας Καραμανλής....


«Είναι αλήθεια» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και εξήγησε: «Δεν θεωρώ ότι η ΝΔ έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για πραγματικές αλλαγές στη χώρα. Πρέπει να τελειώσει η λογική για μας ότι κάνουμε συνεργασία για να μοιράσουμε κάποιους θώκους».

Σε ερώτηση αν είναι πιο κοντά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε τον δικό μας αυτόνομο λόγο, ας έρθουν αυτοί να μας πουν τι θέλουν» για να συμπληρώσει: Και οι δύο παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν μια κατεστημένη αντίληψη της πολιτικής».

Yποστήριξε δε πως η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού δείχνει πως οι πολίτες απαιτούν τη συνεργασία και την ενότητα και συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως «αυτή είναι η παράταξη των μεγάλων αλλαγών για τη χώρα».

Αναφορικά με τον Κ. Καραμανλή είπε πως «δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του και μάλιστα έχουμε μια φιλική σχέση πάντα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι πήρε μια Ελλάδα που είχε αίγλη και όλες τις προϋποθέσεις να πάει μπροστά και «άφησε μία Ελλάδα έτοιμη να χρεοκοπήσει».


Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επιστροφή του σε ηγετικό ρόλο, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: «Το δικό μου comeback, θα είναι η δικαίωση της Ελλάδας».

Στην ερώτηση για το αν τον είχε ενημερώσει ο τότε πρωθυπουργός το 2009 στη συνάντησή τους για το έλλειμμα και γιατί δεν έβαλε πλάτη το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Αν έλεγε ο Καραμανλής, “ξέρεις Γιώργο, η χώρα πάει κατά διαόλου”, έχουμε ένα έλλειμμα το οποίο έχει φτάσει στα ύψη, πρέπει να πάρουμε μέτρα και θα τα ανακοινώσω στον ελληνικό λαό» εγώ θα έβαζα πλάτη. Αλλά δεν είπε αυτά, έκανε ένα σόου, πέταξε την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση, φόρεσε ένα αλεξίπτωτο και από τότε δεν μιλά. Αυτό έκανε ο κ. Καραμανλής».

Για το σύνθημά του «λεφτά υπάρχουν» είπε πως το βασικό σύνθημά του ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και πως αν αλλάζαμε θα υπήρχαν λεφτά.

Ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να σημειώσει πως δε φταίνε για όλα τα μνημόνια, διαφορετικά «ας πετάγαμε την τρόικα στη θάλασσα και θα τελειώναμε».

Πηγή: Iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)