«Οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου για να σωθούν», λέει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας

0
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκαν σήμερα το πρωί οι 15 επιβάτες ενός υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας, όταν το όχημα εγκλωβίστηκε από τα νερά και τις λάσπες στην εθνικό οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος της Μάνδρας Αττικής. 

Η ετοιμότητα του οδηγού, αλλά και η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απεδείχθηκαν σωτήριες...

, αφού οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι από το λεωφορείο, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. 

Όπως περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, «το λεωφορείο είχε αναχωρήσει στις 7:30 από την Αθήνα με προορισμό την Πάτρα και όταν έφθασε στη διασταύρωση της Μάνδρας εγκλωβίστηκε σε έναν χείμαρρο, μαζί με άλλα αυτοκίνητα που προπορεύονταν». Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει και έφθασε στο ύψος των παραθύρων. Τότε, οι επιβάτες, με τη βοήθεια του οδηγού, έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου και βγήκαν από το όχημα, με τη συνδρομή των πυροσβεστών που βρίσκονταν στην περιοχή». 

«Το λεωφορείο παραμένει εγκλωβισμένο μέσα σε λάσπες και χώματα και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να το πάρουμε από εκεί» προσθέτει ο ίδιος. 

Στο βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα φαίνονται οι επιβάτες να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα παρτέρια του δρόμου, ανάμεσα στα δέντρα για να σωθούν, ενώ οι αρμόδιοι τους φωνάζουν να είναι ψύχραιμοι, να μην συνωστίζονται και να προσπαθούν σιγά σιγά να βρουν ένα ασφαλές σημείο για να σταθεροποιηθούν. Εν τω μεταξύ, τα ορμητικά νερά φαίνονται να παρασύρουν τα αυτοκίνητα, που κυλούν σαν ψεύτικα, παρασυρόμενα από το ρέμα. 









Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)