Γιατί το ασύρματο ίντερνετ λέγεται «Wi-Fi»;

0
Μια από τις πιο συχνές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι το ασύρματο διαδίκτυο ή αλλιώς Wi-Fi. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα Wi-Fi και γιατί λέγεται έτσι;

Ο Phil Belanger ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance...
, συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής του ονόματος για το «Wi-Fi». Ο ίδιος, λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι αυτές οι δυο λέξεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα! Τα μέλη της εταιρείας ουσιαστικά προσέλαβαν την εταιρεία Interbrand για να δημιουργήσει ένα όνομα και το λογότυπο για την ασύρματη τεχνολογία τους στο Διαδίκτυο, καταλήγοντας στο «Wi-Fi».

Όμως, ουσιαστικά αυτός ο όρος δεν έβγαζε νόημα και δεν σήμαινε κάτι και έτσι έπρεπε να τον συνδέσουν με μια έννοια για να μείνει στην μνήμη των καταναλωτών. Κάπως έτσι προέκυψε η άποψη ότι το Wi-Fi συνδέεται με την έννοια «Wireless Fidelity», δηλαδή «Ασύρματη Πιστότητα». Αυτό, όμως, είναι μύθος.

Το fidelity σημαίνει πιστότητα, το «fi» δεν έχει να κάνει με «πιστότητα», είναι απλώς μια «λέξη» από το παλιό hi-fi, που χρησιμοποιούσαμε για τα ηχοσυστήματα, που επιλέχθηκε για λόγους εμπορικούς. Ο ίδιος ο Belanger άλλωστε έχει παραδεχτεί πως αυτές οι λέξεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα αποκαλύπτοντας ότι επιλέχθηκαν γιατί κάπου έπρεπε να παραπέμπει το Wi-Fi, που δεν είναι καν αρκτικόλεξο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)