Ιστορικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το γκολ-φάντασμα του Παναμά που έκρινε ένα… Μουντιάλ (video)!

0
Ο 39χρονος ρέφερι Βάλτερ Λόπες από την Ονδούρα και ο βοηθός Μάρκο Ντίας από τη Γουατεμάλα έγραψαν μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη διαιτητική και ποδοσφαιρική ιστορία, αφού μέτρησαν ένα γκολ-φάντασμα που δεν μπήκε ποτέ και έτσι καθόρισαν όχι μόνο ένα αποτέλεσμα αλλά και μία πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο!...


Το τέρμα με το οποίο ο Παναμάς έφερε το ματς στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 53ο λεπτό, το είδαν μόνο ο διαιτητής και ο βοηθός του. Και χάρη σε αυτό βρέθηκε ο Παναμάς στο Μουντιάλ, αφού το άλλο γκολ του ήρθε στο 88ο λεπτό και από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό για να του χαρίσει το εισιτήριο γκολ για τη Ρωσία.

Η μπάλα στην προσπάθεια του Τόρες δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή και έφυγε εκτός εστίας, ωστόσο οι Λόπες και Ντίας το μέτρησαν κανονικότατα!

Για την ακρίβεια, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι προτού ο Κοσταρικανός Ματαρίτα την στείλει πάνω στον Τόρες και από εκεί άουτ! Ωστόσο, οι διαιτητές είδαν και μέτρησαν… γκολ! Δείτε το για να το… πιστέψετε!

«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη FIFA», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η ισπανική Marca.

Αυτό το διαιτητικό «έγκλημα» έστειλε τον Παναμά στο Μουντιάλ και την Ονδούρα στα μπαράζ, αφήνοντας ταυτόχρονα εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τις ΗΠΑ!

Με τελικό σκορ 1-1, όμως, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά: ο Παναμάς θα έμενε εκτός Μουντιάλ, η Ονδούρα θα προκρινόταν απευθείας και οι ΗΠΑ θα πήγαιναν στα μπαράζ!

Το σκάνδαλο, πάντως, θα έχει συνέχεια. Τόσο η Ονδούρα όσο και οι ΗΠΑ προσανατολίζονται να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, διεκδικώντας από τη FIFA την επανάληψη του επίμαχου αγώνα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)