Δεκάδες απολύσεις στη DPG του Δ. Γιαννακόπουλου

0
«Σφαγής» συνέχεια στη DPG του μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αφού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μπαράζ απολύσεων και μειώσεων μισθών, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. 

Μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν ότι θα «σώσει» ακόμη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τα χρέη...
, έχει απολύσει κάτι λιγότερο από 50 εργαζομένους, ήτοι σχεδόν το 1/3 του έμψυχου δυναμικού που απασχολούσε στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τη δικαιολογία μια οικονομικής “τρύπας” περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, που λέγεται ότι εμφάνισε η εταιρεία και ο ίδιος αρνείται να καλύψει.

Μετά τις μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015, τις απολύσεις 6 δημοσιογράφων και 4 διοικητικών υπάλληλων τον προηγούμενο μήνα, νέο κύμα απολύσεων “σάρωσε” σχεδόν κάθε τμήμα της εταιρείας DPG την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε τουλάχιστον 44 από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για ακόμη μία φορά ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παρέμεινε αλώβητος, μιας και το βάρος της «εξυγίανσης» της επιχείρησης έπεσε στους εργαζόμενους των 600 και 800 ευρώ, κυρίως δημοσιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, λίγες ημέρες μόλις μετά την επίδειξη πλούτου του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μέσω Instagram.

Του ίδιου ανθρώπου, που την εβδομάδα που πετούσε 34 ανθρώπους στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έβγαινε και μιλούσε για τα χτυπήματα (των άλλων φυσικά) στην “πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια!”.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)