Τζον Ρόμπερτς: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον Τσίπρα για το «κακό Τραμπ»

0
Ο Τζον Ρόμπερτς, επικεφαλής πολιτικός συντάκτης του Λευκού Οίκου για το Fox News είναι ο δημοσιογράφος που απηύθυνε την ερώτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το «κακό Τραμπ» κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο...

Ο δημοσιογράφος, επιχειρώντας να κάνει τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει, του υπενθύμισε την παλαιότερη δήλωσή του, πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όταν είχε πει για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος».

Σημειώνεται ότι το Fox News είναι το συντηρητικό αμερικανικό δίκτυο που προεκλογικά είχε συγκρουστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο μετά την εκλογή του είναι ο πλέον φανατικός του υποστηρικτής.
Ο Τζον Ρόμπερτς γεννήθηκε στον Καναδά στις 15 Νοεμβρίου 1956 ο Ρόμπερτς και εντάχθηκε το 2011 στο δυναμικό του δικτύου και από τότε εργάζεται για το δίκτυο.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό CFRE-FM στη Mississauga του Καναδά, ενώ η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ξεκίνησε ως ρεπόρτερ και εκφωνητής ειδήσεων στο CFOS στο Οντάριο.

Το 1992 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και το CBS αρχικά ως παρουσιαστής ειδήσεων στην πρωινή ζώνη. Υπηρέτησε ως επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής του δικτύου από τον Αύγουστο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006.

Τότε έφυγε από το CBS και πήρε μεταγραφή για το CNN. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη σύρραξη Ισραήλ - Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Για αυτήν του την αποστολή τιμήθηκε με το βραβείο «Edward R. Murrow»


Υποψήφιος και για Emmy το 2010 

Από το 2007 έως το 2010 ήταν συμπαρουσιαστής του πρωινού προγράμματος του CNN «American Morning» από την Νέα Υόρκη. Η εκπομπή μάλιστα το 2010 ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy στην κατηγορία του «καλύτερου πρωινού προγράμματος»

Για αυτήν του την αποστολή τιμήθηκε με το βραβείο «Edward R. Murrow» (σσ. βραβείο προς τιμήν του πολιτικού αναλυτή Έντουαρντ Μάροου)

Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 η New York Post ανέφερε ότι ο Ρόμπερτς θα εγκατέλειπε την εκπομπή και θα έφευγε από τη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας ως ανταποκριτής του δικτύου από την Ατλάντα που βρίσκονται τα κεντρικά του CNN. Ο λόγος τότε -σύμφωνα με το Associated Press- ήταν για να είναι κοντά στην αρραβωνιαστικιά και μετέπειτα σύζυγό του, Κίρα Φίλιπς, επίσης δημοσιογράφο του δικτύου.

Οι ιθύνοντες του CNN επιβεβαίωσαν τον Ιανουάριο του 2011 ότι Ρόμπερτς θα έφευγε από το CNN για να ενταχθεί στο Fox News.

Ο Ρόμπερτς έχει κάνει δύο γάμους. Από τον πρώτο του γάμο πήρε διαζύγιο το 2008, παντρεύτηκε την Κίρα Φίλιπς τον Απρίλιο του 2010, με την οποία έχει αποκτήσει δίδυμα. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)