«Δίχως το Θεό όλα επιτρέπονται»;

0


Ποιος δεν έχει ακούσει στο σχολείο ή σε μια παρέα με θρησκόληπτους, την περίφημη φράση, «δίχως το Θεό όλα επιτρέπονται», την οποία είχε γράψει σε μια επιστολή του ο Ντοστογιέφσκι πριν 150 χρόνια.

Πόσοι άραγε έχουν αναρωτηθεί αν αυτό ίσχυε τότε και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, όπου ο κόσμος μας, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει γίνει πλέον τόσο μικρός και τόσο διάφανος. Ποιο αγόρι ή κορίτσι θα τολμούσε την εποχή του Ντοστογιέφσκι να κατηγορήσει έναν σεξουαλικά διεστραμμένο ιερωμένο ότι το βίασε δίχως τον κίνδυνο να βρεθεί σε ψυχιατρείο.



Η εικόνα της ανάρτησης δείχνει έξι(6) πτώματα φρικτά βασανισμένων στο σκουπιδότοπο μιας μεξικάνικης πόλης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 105 000 άνθρωποι πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απαγωγής στο.......
Μεξικό και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες καταλήγουν σε σκουπιδότοπο φρικτά βασανισμένοι και με σημειώματα πάνω στα σώματά τους ως προειδοποίηση για τους επόμενους υποψήφιους.  



Τουλάχιστον 437 000 σκοτώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Περισσότεροι δηλαδή ακόμη και από αυτούς που σκοτώνονται σε πολεμικές συγκρούσεις. Το 85% από αυτούς σκοτώνεται στη Βόρεια και Νότια Αμερική και μάλιστα σε χριστιανικές και βαθιά θρησκόληπτες χώρες (το 58% σε Μεξικό και Βραζιλία), με τα λιγότερα θύματα και την χαμηλότερη παραβατικότητα σε Κούβα, Καναδά και Χιλή, στις χώρες με τους λιγότερο θρησκόληπτους ανθρώπους.

Οι 14 από τις 20 χώρες του κόσμου στην εγκληματικότητα είναι χώρες της Λατινικής Αμερικής με τις Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα και Γουατεμάλα, να έχουν αναλογικώς (ανά 100 κατοίκους) τα υψηλότερα ποσοστά

Αν ζούσε σήμερα ο Ντοστογιέφσκι, αυτός ο ψυχαναλυτής της ανθρώπινης φύσης, θα έμενε έκπληκτος μαθαίνοντας ότι οι χώρες με τα λιγότερα θύματα παγκοσμίως και τη μικρότερη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, είναι οι χώρες που σύμφωνα με διεθνή έρευνα δηλώνουν άθεοι και μάλιστα με συντριπτικώς μεγάλα ποσοστά(Μονακό, Τσεχία και σκανδιναβικές χώρες). 



Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναίρεσης της θέσης του Ντοστογιέφσκι, είναι η συνήθεια των μαφιόζων της Σικελίας και της Νοτίου Ιταλίας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα θρησκόληπτοι, να πηγαίνουν στην κηδεία των φρικτά βασανισμένων θυμάτων τους, για να «συλλυπηθούν» με μάρτυρα τον ίδιο το Θεό

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)