Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Όταν το ΚΚΕ ανακαλύπτει τους …πλειστηριασμούς

Η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο ήταν μάλλον “παιχνιδάκι” μπροστά στη δυσκολία του ΚΚΕ να ανακαλύψει τους πλειστηριασμούς και ακόμα περισσότερο ότι οι πλειστηριασμοί συνιστούν μέγα πρόβλημα για τις πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών, για τα λαϊκά περιουσιακά στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και την ίδια την οικονομία...
Την ώρα που το κίνημα για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών ξεκίνησε με μύριες δυσκολίες στα ειρηνοδικεία της χώρας και σιγά σιγά κλιμακώθηκε, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες αλλά διασώζοντας κάθε βδομάδα τα σπίτια του κόσμου, το ΚΚΕ όχι μόνο ήταν ηχηρά απών αλλά και περιφρονούσε, ακόμα και συκοφαντούσε τις κινηματικές δράσεις, τις οποίες στόλιζε με πολυποίκιλα επίθετα και χαρακτηρισμούς.
Ακόμα και όταν η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμα και τότε δεν ίδρωσε το αυτί του ΚΚΕ και το θέμα γι’ αυτό ήταν καταχωρημένο στα ψιλά και μάλλον στα αζήτητα.
Τώρα, όταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτελεί μια μεγάλη πολιτική πραγματικότητα στην χώρα και απειλεί το μνημονιακό κατεστημένο και το τραπεζικό κεφάλαιο, το ΚΚΕ ανακαλύπτει τα ειρηνοδικεία και για πρώτη φορά δια του ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στις τάξεις του την Τετάρτη (11/10) να δώσουν το παρόν για την αποτροπή πλειστηριασμών.
Ευπρόσδεκτο, έστω και τώρα, το ΚΚΕ σε μια μάχη που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.
Ευπρόσδεκτο το ΚΚΕ, αρκεί βέβαια να επιδείξει μια ενωτική μετωπική στάση αλληλεγγύης με όλες τις δυνάμεις και τις συλλογικότητες που μετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, χωρίς ηγεμονισμούς και άγονα διαχωριστικά τείχη…
Η κοινή δράση, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των κινηματικών δυνάμεων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να κάνει την διαφορά, παρά τις όποιες άλλες διαφορές.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: