Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: Μεγάλος "δάσκαλος" ο Τσίπρας

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία του ο Πουτζντεμόν ζήτησε αρχικά από το κοινοβούλιο να του δώσει την εντολή για να κηρύξει την Καταλονία ανεξάρτητο κράτος.

Σεβόμενος όπως είπε τη βούληση του καταλανικού λαού. Συνεχίζοντας όμως, πρότεινε στο κοινοβούλιο το εξής:...
Να αναστείλει προσωρινά τον νόμο που αφορά τη διαδικασία εφαρμογής του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Αυτό, ούτως ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες.

Με λίγα λόγια… ναι μεν αλλά. Ο Καταλανός πρόεδρος υποστήριξε πως η κυβέρνηση της περιοχής θέλει να ακολουθήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (σ.σ. δηλαδή την ανεξαρτησία) αλλά θα επιχειρήσει να το κάνει μέσω διαλόγου με την ισπανική Κυβέρνηση.

Ο Πουτζντεμόντ τόνισε ακόμη ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας. Το οποίο χαρακτήρισε «επιτυχημένο». Πρώτα, όμως, θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις για την εξεύρευση μιας λύσης με την Ισπανία.

Η Ισπανική κυβέρνηση μετά το διάγγελμα απέρριψε την όποια συζήτηση. Σε αυτά τα παιχνίδια άλλωστε όποιος υποχωρεί πρώτος χάνει στο τέλος.

Βέβαια το δημοψήφισμα ήταν σαφές, αλλά ο Τσίπρας αποδείχθηκε μεγάλος δάσκαλος!
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: