Εθνικιστικό παραλήρημα Αλβανών κατά του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά: «Πρόσεχε γιατί υπάρχουν 800.000 Αλβανοί στην Ελλάδα»

0
Εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο άθλιο νομοθέτημα των Τιράνων για τις «εθνικές μειονότητες» και την αναγνώριση... «βουλγαρικής μειονότητας» στην Αλβανία!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς...
, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ψήφιση από την αλβανική Βουλή νομοσχεδίου που αφορά τις μειονότητες στη γειτονική χώρα, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας».

Η αλβανική απάντηση ήρθε κατ'αρχήν με ένα δημοσίευμα στην αλβανική εφημερίδα Star:

«Οι Έλληνες όπως ο Νίκος Κοτζιάς ξυπνάνε το πρωί από το θόρυβο που κάνουν οι Αλβανοί, καθώς δουλεύουν καθαρίζοντας ένα διαμέρισμα, τρώνε  ένα σουβλάκι που τους φτιάχνουν οι Αλβανοί και το Αλβανάκι  που μεγάλωσε εκεί νιώθει την προσβολή.

Ο γείτονας διπλωμάτης «σπέρνει» αυτά τα στερεότυπα στους πολίτες της χώρας του και πέραν αυτής, προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι για κάθε παράβαση ένοχοι είναι οι Αλβανοί.

Πιο κάτω θα πούμε του υπουργού  Ν.Κοτζιά ποια είναι αυτά  που  δεν ντροπιάζουν τους Αλβανούς:

«Δεν ‘τα χώνουμε» για τη μουσική, το φαγητό ή τους Έλληνες. Μόνο σε εκείνους τους γείτονες που δεν λαμβάνουν μέτρα για να καταργήσουν την εμπόλεμη κατάσταση, αφήνοντας τη χώρα μας σε συνεχή απειλή.

«Δεν ‘τα χώνουμε»  παρά σε εκείνους τους γείτονες που ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν το παρελθόν μας, την ιστορία μας και κατά συνέπεια προσπαθούν να την παραμορφώσουν».

Αλλά «τα χώνουμε» στους γείτονες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγνώμη για την αιματηρή γενοκτονία των τσάμηδων, όπου  περίπου τρεις χιλιάδες σκοτώθηκαν  και άλλοι 25 χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τα σπίτι τους.

«Τα χώνουμε» στους γείτονες  που κάθε φορά που υπάρχει οποιαδήποτε προσπάθεια να τεθεί στο τραπέζι το θέμα της τσαμουριάς, διαμαρτύρονται και τιμωρούν με την έκδοση τελεσιγράφου «Persona non grata».

«Τα χώνουμε» στους γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν για τις δύο πέτρες που φέραμε στα Τίρανα από την ‘τσαμουριά’ ως σύμβολο για αυτά τα εδάφη.

«Τα χώνουμε» στους γείτονες που αρνούνται να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο ως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα (αν και αυτό είναι άλλο θέμα).

«Τα χώνουμε» στους γείτονες κάθε φορά που ρίχνεται  ένα θέμα για συζήτηση σχετικά με την προέλευση των εδαφών μας, δεν θα ξεχάσουν να μας φέρουν τις εθνικιστικές ορέξεις τους για τη Βόρεια Ήπειρο.

Τους εμπιστευόμαστε τις ζωές τουλάχιστον 800 χιλιάδων αδελφών μας. Ας προσέξουν».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)