Τερέζα Μέι: «Ευχαριστώ» τους 70.000 Έλληνες που ζουν στη Βρετανία και... μη φύγετε

0
Την ευγνωμοσύνη της απέναντι στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε η πρωθυπουργός της χώρας Τέρεζα Μέι, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, και ζήτησε να εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα της, ενώ διαβεβαίωσε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
που θα παραμείνουν στη Βρετανία, αποτελεί πρώτιστη μέριμνά της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Επίσης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Βρετανίας που ανάγονται σε πολλούς αιώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε για τις σημαντικές εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στήριξε τον ελληνικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τους Έλληνες που διαμένουν στη χώρα της, λέγοντας: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω "ευχαριστώ" στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας».


Επίσης, η πρωθυπουργός της Βρετανίας παραδέχθηκε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του Brexit. «Αναγνωρίζω ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι' αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις» είπε στα ΝΕΑ και απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους Έλληνες: «Θέλω οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει της ζωή τους στη Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Παραμένει ένας από τους πρώτους μου στόχους, να διασφαλίσω ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν».

Όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, η κ. Μέι υπογράμμισε ότι «η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» και αναφέρθηκε ειδικότερα στις εμπορικές σχέσεις: «Από την ισχυρή εμπορική σχέση που έχουμε ως η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σας, μέχρι την αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους σύγκρουσης».

Τέλος, πρόσφερε αμέριστη στήριξη στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας: «Η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια βρετανούς παραθεριστές».

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)