Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν νέα επίθεση αλά 11η Σεπτεμβρίου

0
Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ιλέιν Ντιούκ ότι το Ισλαμικό κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν μια νέα μαζική επίθεση όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια οι επιθέσεις με μαχαίρια και αυτοκίνητα αποτελούν...
«εργαλεία» προκειμένου να διατηρούν τις μνήμες τους και τα οικονομικά τους να κινούνται ενώ σχεδιάζουν μια νέα μεγάλη έκρηξη παρόμοια με την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε σε ομιλία της στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, οι μυστικές υπηρεσίες βάζουν στο μικροσκόπιο τρομοκράτες που σχεδιάζουν να καταρρίψουν αεροπλάνα με στόχο τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.
«Στόχος τους είναι να προκαλούν τον τρόμο και γι' αυτό κάνουν επιθέσεις με φορτηγά και μαχαίρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει τον σχεδιασμό ενός μεγάλου σχεδίου όπως της 11ης Σεπτεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ένας από τους κινδύνους που υπάρχουν είναι να γίνει επίθεση με τη χρήση φορητού υπολογιστή ζητώντας να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και αλλού.

Παράλληλα έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού των τρομοκρατών που έχουν μεγαλώσει στις ΗΠΑ και που εμπνένονται από τρομοκρατικές οργανώσεις «δείχνοντας» προς το υλικό που ανεβαίνει από παρόμοιες επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)