Tέλος ο Κύζας από τη διαιτησία! Παραιτήθηκε επειδή τον υποβίβασαν

0
Ένας από τους διαιτητές που συνέδεσαν το όνομά τους με μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της διαιτησίας στη χώρα, ο Γιώργος Κύζας, ανακοίνωσε στην οικεία ένωση την απόσυρσή του από τον χώρο! 

Ο ρέφερι που τον περασμένο Απρίλιο είχε τινάξει στον αέρα τη ρεβάνς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός...
(και μαζί το ελληνικό ποδόσφαιρο) με την άθλια διαιτησία του δεν θα βάλει ξανά σφυρίχτρα στο στόμα του.

Παρότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ προσπάθησε να τον διατηρήσει στο ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντάς τον στους πίνακες της Football League ώστε να μπορέσει προφανώς μια μέρα να τον επαναφέρει στη Super League, ο διαιτητικός «εγωισμός» του Κύζα στάθηκε τελικά εμπόδιο σε αυτήν την φαεινή ιδέα και μεθόδευση.

Με επιστολή του προς την ΕΠΣ Δράμας, όπου ανήκει τυπικά, ο Κύζας (που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη) γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη διαιτησία, αρνούμενος –όπως τονίζει- να αποδεχτεί τον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική.


Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω ότι αποσύρομαι από την ενεργό δράση. Διανύοντας το 37ο έτος της ηλικίας μου, η μη επιλογή μου στον πίνακα διαιτητών Super League μετά από 5 συναπτά έτη, εκ των οποίων τα 2 τελευταία ως Διεθνής διαιτητής, με οδηγεί στο προφανές, να μην αποδεχθώ την κατάταξή μου στον πίνακα διαιτητών 2ης Κατηγορίας και να ορίσω έτσι το τέλος της 18χρονης πορείας μου στο χώρο.
Γιώργος Κύζας».

Ως γνωστόν ο πρώην, πλέον, ρέφερι δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί την επομένη κιόλας εκείνου του αλήστου μνήμης παιχνιδιού της Τούμπας.

Πιθανότατα επειδή εκείνος δεν διέκρινε κάποιο λάθος στη διαιτησία του και στη γενικότερη στάση και συμπεριφορά του.

Είχε μάλιστα κι από πάνω την αξίωση να περιληφθεί κανονικά στους πίνακες της Super League σαν να μην τρέχει τίποτα! Και τώρα εμφανίστηκε και… θιγμένος με την απόφαση για τον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική, με αποτέλεσμα να πράξει αυτό που έπρεπε να κάνει εξαρχής η ΚΕΔ/ΕΠΟ: να απαλλάξει το ποδόσφαιρο από την παρουσία του…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)