Τα παίρνει πίσω ο Μητσοτάκης για τη ΔΑΠ μετά τις αντιδράσεις

0
Μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα και παρά την πολύβουη εξαγγελία του ότι αποσύρει τη ΔΑΠ από τις εκλογικές διαδικασίες σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να της δώσει το ελεύθερο για την κάθοδό της στις επόμενες εκλογές.

«Μεσολάβησαν», σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρότατες αντιδράσεις...
βουλευτών και άλλων δυναμικών στελεχών της ΝΔ και της νεολαίας της και εξαπολύθηκαν εκ των έσω κατηγορίες ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ «απαξιώνει τους αγώνες της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ και επιχειρεί χειραγώγησή της».

«Προφανώς και δε θα χαρίσουμε τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια στις άλλες παρατάξεις. Μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο θα συμμετέχουμε και θα πιέζουμε γι΄ αυτό , ισχυρίζονται τώρα υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΝΝΕΔ , προετοιμάζοντας το κλίμα για τις σημαίες που θα σηκώσει η παράταξη και στις επόμενες φοιτητικές εκλογές. Μάλιστα, στην προγραμματισμένη πρώτη συνεδρίαση εκτελεστικής και γραμματείας της ΔΑΠ Αθήνας, την επομένη της παρουσίας Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, θέμα μη καθόδου στις εκλογές δεν τέθηκε. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ ,Κώστα Δέρβου, στον οποίο ‘έπεσε’ και το βάρος της διαχείρισης των εξαγγελιών Μητσοτάκη.

Η ΟΝΝΕΔ, δέχθηκε ισχυρά πυρά τις τελευταίες μέρες ακριβώς επειδή δεν αντέδρασε- «τις κατάπιε αμάσητες» λένε- στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, στις οποίες πολλά στελέχη της νεολαίας διάβασαν προσπάθειες χειραγώγησης της νεολαίας , «όπως είχε γίνει παλαιότερα με τις εξαγγελίες για επανίδρυση της νεολαίας». Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των νεολαίων της ΝΔ είναι η ανάρτηση στο Facebook του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και διαγραφέντος από τον Κ. Μητσοτάκη, Βασίλη Γεωργιάδη. Και η απουσία κάθε αναφοράς σε αυτές καθεαυτές τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τις διαδικτυακές σελίδες τόσο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσο και της ΟΝΝΕΔ. Επίσημα η ΟΝΝΕΔ και τα στελέχη της, μέσω και δηλώσεων του Προέδρου της νεολαίας και του γραμματέα της ΔΑΠ, μένουν στις αναφορές του Προέδρου της ΝΔ κατά της αφισορύπανσης, υπενθυμίζοντας ότι η μη αφισοκόλληση υπήρξε στις διεκδικήσεις της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ και ότι η ιδέα για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών είναι, ήδη από το 2011, αίτημά τους .

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κεντρική ομιλία του στο Βελλίδειο, ο Κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει ότι «η ΔΑΠ θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν τους λίγους και διώχνουν τους πολλούς», ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά την επομένη , στη συνέντευξη Τύπου επανέλαβε: «Ναι, το καταλάβατε καλά. Η Δ.Α.Π. δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές, οι οποίες αφορούν στους λίγους και αποξενώνουν τους πολλούς.

Αντίθετα, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, στο οποίο θα μπορεί κάλλιστα, φυσικά, σε αυτές τις εκλογές να συμμετέχει η Δ.Α.Π. Αλλά, προσέξτε, με ενιαίο ψηφοδέλτιο».

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)