Αλαφούζος: «Αποχωρώ από τον Παναθηναϊκό»!

Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Αλαφούζος, ρίχνοντας, και τυπικά, τίτλους τέλους στην -περισσότερο από μία πενταετία- παρουσία του στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Στη γραπτή του δήλωση, η οποία μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Αλαφούζος τονίζει πως ανέλαβε την «πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της...
''Παναθηναϊκής Συμμαχίας''» και σημειώνει: «Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία».

Συμπληρώνει, επίσης, πως «είχα τη ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα».

Αξίζει να σταθούμε, δε, στο σημείο, όπου αναφέρει: «Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της ομάδας έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ καλεί «τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου», ζητώντας, όπως αναφέρει, από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.