Κι όμως, σήμερα κάποιοι περιμένουν το τέλος του κόσμου

0
Οι θεωρίες συνωμοσίας για το τέλος του κόσμου κυκλοφορούν εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες, με την τελευταία εντελώς αμφιλεγόμενη προφητεία να υποστηρίζει ότι η 23η Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή σήμερα, είναι η μέρα που θα καταστραφεί ο κόσμος...

Υπεύθυνος για την καταστροφή, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία, θα είναι ο πλανήτης Χ ή Ναϊμπίρου, ένας μυθολογικός πλανήτης που υποτίθεται ότι θα συγκρουστεί με τη Γη. Φυσικά κάτι τέτοιο έχει διαψευστεί επανειλημμένα απ' τη NASA και άλλους ειδικούς ως ανύπαρκτο.
Παρόλα αυτά οι θεωρίες συνωμοσίας καλά κρατούν και κάποιοι μάλιστα είναι τόσο «πεπεισμένοι» που μιλούν ακόμη και για «σημάδια».

Πώς ξεκίνησε η θεωρία για τον Πλανήτη Χ

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε το 1995 όταν η Nancy Lieder απ' το Γουσκόνσιν δημιούργησε την ιστοσελίδα για εξωγήινους ZetaTalk. Η Lieder ισχυρίζεται ότι είναι δίαυλος επικοινωνίας για εξωγήινους απ' το ηλιακό σύστημα Zeta Reticuli, που απέχει 39,17 έτη φωτός απ' τη Γη και ότι αυτοί την έχουν προειδοποιήσει για την καταστροφή του Ναϊμπίρου.
Στο μεταξύ ένας αυτοαποκαλούμενος χριστιάνος αριθμολόγος, ο David Meade, υποστηρίζει ότι ο πλανήτης κατευθύνεται προς τη Γη και ότι τον Οκτώβριο ίσως δούμε την αρχή της Κρίσης και μια επταετή περίοδο φυσικών καταστροφών.

Γιατί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό που υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι μια ασυνήθιστη ουράνια διάταξη που αναφέρεται στην Αποκάλυψη και θα σημάνει την αρχή του τέλους, θα γίνει σήμερα.
Αυτό το πλανητικό γεγονός βέβαια, όπως αναφέρει στην Telegraph ο αστρονόμος Christopher M. Graney έχει καταγραφεί ξανά τουλάχιστον τέσσερις φορές την τελευταία χιλιετία. Συγκεκριμένα το 1827, το 1483, το 1293 και το 1056, διευκρινίζει.
(Με πληροφορίες από RT, Telegraph)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)