Τον «πατέρα όλων των βομβών» ακούγεται ότι έριξαν οι Ρώσοι στη Συρία

0
Μόλις η «καρδιά» των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, η πόλη Ντέιρ εζ-Ζορ, στην ανατολική Συρία, πέρασε από τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στις δυνάμεις της Δυτικής Συμμαχίας, μίλησαν οι Ρώσοι. 

Αμερικανικές πηγές λένε στο Business Insider ότι, σύμφωνα με Σύρους πολίτες και ξένους ακτιβιστές...
, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να έριξαν τον «πατέρα όλων των βομβών» (Father Of All Bombs-FOAB).


Όπως υποστηρίζει το Κρεμλίνο, αλλά δεν το επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος, εξόντωσε τον εμίρη Αμπού-Μοχάμεντ αλ-Σιμαλί, το όνομα του οποίου συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Τον περασμένο Απρίλιο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επιστράτευσε κατά των δυνάμεων του ISIS στο Αφγανιστάν τη «Μητέρα» (Mother Of All Bombs-MOAB), λιγότερο, ωστόσο, ισχυρή από τον «πατέρα».

Ο λόγος για την λεγόμενη αερομεταφερόμενη θερμοβαρική βόμβα αυξημένης ισχύος. Ζυγίζει 7.000 κιλά και έχει ισχύ ίση με 44 τόνους TNT.


Αντίθετα με την αμερικανική υπερ-βόμβα, η καταστροφική δύναμη της FOAB προέρχεται από την ιδιότητά της ως θερμοβαρικού όπλου, σχεδιασμένου να δημιουργεί υψηλής θερμοκρασίας έκρηξη και ακολούθως ένα ωστικό κύμα που, οι ανθρώπινοι πνεύμονες βγαίνουν από το στόμα…

Γι’ αυτό και όπως αποκάλυψε στο Reuters ο αναπληρωτής αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάντερ Ρούξιν, «οι δοκιμές του πατέρα όλων των βομβών έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα και η ισχύς του είναι ανάλογες με πυρηνικό όπλο. Ό, τι είναι ζωντανό απλώς εξατμίζεται…»! 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)