Γιατί ο Μητσοτάκης δεν λέει τίποτα για την πλοιοκτήτρια εταιρεία που έπνιξε στην πίσσα τον Σαρωνικό

0
Το δυστύχημα με τη Ν.Δ. είναι ότι τα παράδοξα της αντιπολιτευτικής τακτικής της ξεκινούν από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος. Χθες τα χαράματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την παρακάτω ανάρτηση: «Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα»....


Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σε αντιδιαστολή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επένδυση της Eldorado με την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στις ακτές της Αττικής. Αν το επεξεργαζόταν λίγο περισσότερο και φύλαγε τα νώτα του, δεν θα προχωρούσε σ' αυτόν τον σχολιασμό, καθώς εύκολα στρέφεται εναντίον του.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που κατηγορεί την κυβέρνηση για επιλεκτική οικολογική ευαισθησία, πάσχει από την ίδια αρρώστια με αντίστροφη κατεύθυνση. Εμφανίζεται οικολογικά ευαίσθητος για τον Σαρωνικό, αλλά αδιαφορεί για τις Σκουριές.

Ο καιροσκοπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της δεν σταματά σε αυτά. Με αφορμή την οικολογική καταστροφή στην Αττική, η Ν.Δ. οργάνωσε πραγματική πανστρατιά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Π. Φάληρο, τον Αλιμο, το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, για να ενημερωθεί από τους δημάρχους για ό,τι έχει συμβεί.

Επίσης, όλοι οι βουλευτές του κόμματος της Β' Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της Α' και Β' Πειραιά -ανάμεσά τους ο Β. Μεϊμαράκης, η Ντ. Μπακογιάννη και άλλοι επιφανείς- κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία κατηγορούν την κυβέρνηση για «εγκληματική ολιγωρία στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό».

Καμία αντίρρηση. Η κυβέρνηση να επικριθεί δριμύτατα για τις πραγματικές ευθύνες της, οι οποίες όμως πρέπει να προσδιοριστούν με αντικειμενική ακρίβεια και όχι στη βάση του μικροπολιτικού συμφέροντος.

Δεν θα έπρεπε όμως η Ν.Δ. να πει κάτι και για την ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του εφοπλισμού, όπου τα συμφέροντα είναι ισχυρά και η νομιμότητα έχει παραβιαστεί και παραβιάζεται συχνά;

Πώς γίνεται η Ν.Δ., είτε με οικολογική ευαισθησία είτε χωρίς αυτήν, να είναι πάντα με το εκάστοτε ιδιωτικό συμφέρον και σε βάρος του δημοσίου; Οφείλει μια απάντηση στην κοινωνία.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)