AfD: Οι Γερμανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι για τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους

0
Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εκ των κορυφαίων υποψηφίων του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να είναι «υπερήφανοι» για τα «επιτεύγματα» των στρατιωτών της χώρας τους κατά τη διάρκεια τόσο του Α΄ όσο και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου....


Οι δηλώσεις έγιναν λίγες ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες κατά τις δημοσκοπήσεις η παράταξή του αναμένεται να αναδειχθεί τρίτη δύναμη στην Μπούντεσταγκ.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD συγκεντρώνει το 12% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, κάτι που εάν επαληθευτεί σημαίνει ότι θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες στη γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή μετά τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Αν κοιτάξω σε όλη την Ευρώπη, κανένας άλλος λαός δεν αντιμετώπισε με τόση καθαρότητα τις αδικίες του παρελθόντος όσο οι Γερμανοί», υποστήριξε ο 76χρονος Γκάουλαντ σε ομιλία του στις 2 Σεπτεμβρίου, βίντεο της οποίας «ανέβηκε» στο YouTube.


«Ο κόσμος δεν χρειάζεται πλέον να μας επιπλήττει για αυτά τα 12 χρόνια—δεν έχουν σχέση με την ταυτότητά μας σήμερα», συνέχισε ο Γκάουλαντ, αναφερόμενος στην περίοδο των Ναζί, από το 1933 μέχρι το 1945, όταν διαπράχθηκε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Κατά τον ίδιο, η μάχη του Βερντέν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μέρος της γερμανικής ιστορίας, όπως και ο Έρβιν Ρόμελ, ο στρατάρχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ή ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, ο αξιωματικός της Βέρμαχτ που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944 με μια βόμβα που είχε κρύψει μέσα σε έναν χαρτοφύλακα.

Σύμφωνα με τον Γκάουλαντ, η Γερμανία πρέπει να ανακτήσει την ιστορία της. «Αν οι Γάλλοι είναι δικαίως υπερήφανοι για τον αυτοκράτορά τους και οι Βρετανοί για τον Νέλσονα και για τον Τσόρτσιλ, έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κι εμείς υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των Γερμανών στρατιωτών σε δύο παγκόσμιους πολέμους», είπε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Το AfD δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για την ομιλία αυτή.

Τον Ιανουάριο ο Μπγερν Χέκε, επικεφαλής του AfD στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, προκάλεσε κατακραυγή όταν περιέγραψε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο με τα λόγια «μνημείο του αίσχους» και απαίτησε να γίνει «στροφή 180 μοιρών» στην πολιτική που ασκεί η Γερμανία στην προσπάθειά της να εξιλεωθεί για τα ναζιστικά εγκλήματα.

Πηγή: Skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)