Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Telegraph: Η Βρετανία έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ για το Brexit-Με ποια προϋπόθεση

Εως και 40 δισ. ευρώ είναι έτοιμη να καταβάλει η Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την ΕΕ, σύμφωνα με τρεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Telegraph. 

Για πρώτη φορά πηγές από το Λονδίνο μιλούν αναφέρονται σε συγκεκριμένο ποσό για το κόστος του «διαζυγίου» με την ΕΕ...
, το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από τα 100 δισ. ευρώ που εκτιμούν κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ότι θα πρέπει να καταβάλει η χώρα.

Η Βρετανία θα είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και συγκεκριμένα των εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές.

Μια τέτοια προσφορά είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών, σημείωσαν ακόμη. 

Οι Βρυξέλλες θέλουν να υπάρξει συμφωνία για τον υπολογισμό των οφειλών ενόψει Brexit, πριν από τις συνομιλίες για τη μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.

Το υπουργείο Brexit αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Telegraph. Μέχρι σήμερα, το Λονδίνο δεν έχει δώσει καμία επίσημη ένδειξη σχετικά με το ύψος του ποσού που είναι διατεθειμένο να καταβάλει. 

Η εφημερίδα ανέφερε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι πιθανώς να προσφέρουν την καταβολή ετήσιας πληρωμής 10 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019


Πηγή: Iefimerida.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: