Έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της καμπάνιας Τραμπ

Έφοδο στο σπίτι του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, πραγματοποίησαν πράκτορες του FBI, σχετικά με τις έρευνες για ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του περσινού Νοεμβρίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του....


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Washington Post», η έφοδος έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου με ένταλμα και χωρίς προειδοποίηση. Οι πράκτορες κατάσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Μάναφορτ συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Ο ίδιος ο κ. Μάναφορτ αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οιαδήποτε υπόγεια επαφή με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τον Ιούλιο συνομίλησε με στελέχη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, μία από τις επιτροπές του Κογκρέσου που εξετάζουν τις ρωσικές παρεμβάσεις.

Ήταν ένα από τα στελέχη του επιτελείου Τραμπ που συμμετείχαν στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια τον περσινό Ιούνιο, πέντε μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές. Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος γιος του κ. Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, και ο γαμπρός και σύμβουλός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Η συνάντηση είχε οργανωθεί μέσω ενός μουσικού παραγωγού γνώριμου της οικογένειας Τραμπ, με βάση την υπόσχεση πως η ρωσίδα δικηγόρος θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες σε βάρος της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Πέραν των ερευνών για τις ρωσικές παρεμβάσεις, ο κ. Μάναφορτ βρίσκεται επί μήνες στο επίκεντρο έρευνας του FBI αναφορικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρείχε παλαιότερα στον ρωσόφιλο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Πηγή: www.skai.gr