Οργή διαδηλωτών για τον Τραμπ στην Νέα Υόρκη: Δυο μέρες είναι πολύ αργά!

Χιλιάδες διαδηλωτές «υποδέχτηκαν» το βράδυ της Δευτέρας τον Ντόναλντ Τραμπ στην Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε για πρώτη φορά στην πόλη που ήταν η μόνιμη κατοικία του μέχρι τον Ιανουάριο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα εναντίον του, όπως ότι «η Νέα Υόρκη δεν σε θέλει»...
, «Αγάπη και όχι μίσος, αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», αλλά και «Οι ζωές των μαύρων μετρούν». Παράλληλα, φώναζαν «δυο μέρες είναι πολύ αργά», αναφερόμενοι στο γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάστηκε δύο ολόκληρες ημέρες για να καταδικάσει ξεκάθαρα την επίθεση των ακροδεξιών στην Βιρτζίνια.

Ο Τραμπ έφτασε στην Νέα Υόρκη με το Air Force One και από το αεροδρόμιο επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο, που προσεγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν στην Γουόλ Στριτ. Από εκεί, η προεδρική λιμουζίνα τον οδήγησε στον Πύργο Τραμπ, αρκετά βορειότερα στην πόλη. Λόγω των διαδηλωτών μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στο σπίτι του από την πίσω πόρτα, χωρίς να τον δει κανείς.

Ο ίδιος πάντως, περιχαρής, τουίταρε: «Είναι πολύ ωραίο να είσαι σπίτι μετά από επτά μήνες, αλλά ο Λευκός Οίκος είναι πολύ ιδιαίτερος, δεν υπάρχει μέρος σαν αυτόν... και οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα το σπίτι μου!».