Χάρβαρντ: Για πρώτη φορά στην ιστορία του, οι περισσότεροι πρωτοετείς είναι «μη-λευκοί»

0
Η πλειοψηφία της εισερχόμενης τάξης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αποτελείται για πρώτη φορά, από μη-λευκούς, στα 380 χρόνια της ύπαρξης του. 

Η Boston Globe αναφέρει ότι το 50,8% των πρωτοετών είναι από μειονοτικές ομάδες, έναντι του περσινού 47,3%....
Από τους μαθητές που γίνονται δεκτοί από μειονοτικές ομάδες, το 22,2% είναι Ασιάτες, το 14,6% είναι Αφροαμερικανοί, το 11,6% Λατίνοι και το 2,5% Ινδιάνοι ή Πολυνήσιοι.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να διερευνήσει τα πανεπιστήμια και τις πολιτικές αποδοχής τους, καθώς και τις διακρίσεις που φαίνεται ότι κάνουν εναντίον των «λευκών» αιτούντων, σύμφωνα πάντα με εσωτερικό έγγραφο που ελήφθη από την εφημερίδα.

Η καταγγελία αφορούσε ότι τόσο το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όσο και άλλα ιδρύματα της Ivy League κάνουν διακρίσεις στη διαδικασία εισαγωγής.

Το Χάρβαρντ υπερασπίστηκε τις διαδικασίες αποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, την Τετάρτη.

Η εκπρόσωπος του Χάρβαρντ, Ράτσελ Ντάιν, δήλωσε στο Globe ότι το πανεπιστήμιο «παραμένει προσηλωμένο στην εγγραφή διαφόρων κατηγοριών μαθητών» και συμπληρώνει: «Η διαδικασία εισαγωγής του Χάρβαρντ θεωρεί κάθε υποψήφιο ως ένα συνολικό πρόσωπο και επανεξετάζει πολλούς παράγοντες, σύμφωνα με τα νομικά πρότυπα που ορίζει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)