Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί

0
Ο Γιάννης κατέβηκε πρόωρα από το τρένο της Εθνικής, οι Μπακς τον βοήθησαν να μαζέψει τις αποσκευές του και η ΕΟΚ ανακαλύπτει αμερικάνικη συνωμοσία από την ομάδα του Μιλγουόκι και το ΝΒΑ (ευτυχώς όχι την CIA ή το FBI) στην υπόθεση του διεθνή μπασκετμπολίστα, για την οποία επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.
Κάπως έτσι γράφτηκε το τέλος (;)...
του φετινού καλοκαιρινού σίριαλ, με την Εθνική Ομάδα να γνωρίζει τη μεγαλύτερη απώλειά της, καθώς δέκα μέρες πριν από το τζάμπολ οριστικοποιήθηκε η απουσία του «αστεριού» της από το ΝΒΑ.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι όσοι -έστω και για μια μέρα- έχουν ασχοληθεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καταλάβαιναν ότι εδώ και καιρό… κάτι δεν πάει καλά. Τις προάλλες γράφαμε εδώ στο Sport24.gr, ένα ανάλογο σημείωμα με τίτλο «Πρόβλημα, πως το λύνεις». Ο Σπύρος Καβαλιεράτος, έγραψε χθες ότι το έλυσε μόνος του ο Αντετοκούνμπο. Μπορεί να είναι, μπορεί όμως και να μην είναι ακριβώς έτσι. «Μια φορά μονάχα φτάνει να ραγίσει το γυαλί» δε λέει το τραγούδι; Όπως και να 'χει, μετά απ' όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, η σχέση παίκτη-ομοσπονδίας και κατ' επέκταση Εθνικής δεν θα είναι ποτέ η ίδια.
Δεν θα αμφισβητήσουμε την πρόθεση του Γιάννη να παίξει με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Δεν έγινε ξαφνικά… σνομπ ο Αντετοκούνμπο. Ούτε έγραψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα παλαιότερα των υποδημάτων του, μην πούμε τίποτε χειρότερο. Το αν αγαπάει ή όχι την Ελλάδα δεν χρειάζεται να το αποδείξει ο Γιάννης. Φτάνει να μιλήσεις μόνο μια φορά μαζί του, για να το καταλάβεις. Όπως και να ακούσεις ό,τι έλεγε πρόσφατα στο Ίδρυμα Ωνάση.
Ο χειρισμός της υπόθεσης, ωστόσο, από τον ίδιο τον 23χρονο (και όσους τον συμβουλεύουν) δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός.
ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
Ήδη είχε αφήσει άναυδη την κοινή γνώμη (γιατί στην ομοσπονδία το ήξεραν) με το ταξίδι του στην Κίνα. Ξένισε πάρα πολύ το ότι έφτανε η επίσκεψη του ιατρικού τιμ των Μπακς και η ανακοίνωση από τον ίδιο στα social media ότι δεν πρόκειται να παίξει στην Εθνική.
Ξένισε γιατί η διαδικασία δεν είναι αυτή. Δεν μπορεί να … ανακοινώνεται η απουσία λόγω τραυματισμού, από τον ίδιο τον παίκτη. Ο Γιάννης έκανε φάουλ, ίσως γιατί δεν ήξερε, ίσως γιατί δεν είναι ενημερωμένος, ίσως γιατί πιέστηκε από τους Μπακς, φάουλ πάντως έκανε.
Κανονικά, θα έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα, να συνεννοηθεί με την ΕΟΚ, τον Μίσσα και τους γιατρούς της ομάδας και να ανακοινώσουν από κοινού την αποχώρησή του. Ο Αντετοκούνμπο δεν νομιμοποιείται να… κάνει του κεφαλιού του, γιατί έτσι δημιουργεί σαφές δεδικασμένο. Αύριο, μεθαύριο, ο οποιοσδήποτε παίκτης, θα έχει το ελεύθερο να εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας του και να ανακοινώσει ότι -λόγω τραυματισμού- δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική!
Έτσι, όμως, μια ομάδα και δη η Εθνική είναι … πολύ εύκολο να διαλυθεί.
ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ NBAer, ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ
Προφανώς και ο Αντετοκούνμπο δέχθηκε πιέσεις από τους Μπακς. Λογικό είναι. Αν δεν ήταν ΝΒΑer, ο Γιάννης θα έπαιζε στην Εθνική. Έχοντας υπογράψει όμως ένα συμβόλαιο εκατό εκατομμυρίων, σκέφτεται πλέον διαφορετικά. Ή αν προτιμάτε… ενεργεί διαφορετικά, υπό τον έλεγχο του Μιλγουόκι.
Καμιά ομάδα του ΝΒΑ δεν διακινδυνεύει την υγεία των παικτών της για χάρη των εθνικών ομάδων, ειδικά όταν πρόκειται για διοργανώσεις όπως το Ευρωμπάσκετ. Οι Κλίπερς, όπως διαβάσαμε, ετοιμάζονται να στείλουν γιατρό στο Βελιγράδι για να εξετάσει τον Μίλος Τεόντοσιτς, που οι Σέρβοι εξακολουθούν να τον δηλώνουν τραυματία.
Η ΙΔΙΑ Η ΕΟΚ ΕΔΩΣΕ ΤΟ... ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πολύ πιο απλά από τις θεωρίες συνωμοσίας που ανακάλυψε η ΕΟΚ. Ότι το ΝΒΑ και οι Μπακς συνωμότησαν εναντίον της πτωχής πλην τίμιας Ελλάδος. Ο τραυματισμός, είτε σοβαρός, είτε όχι, έφτανε και περίσσευε για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των Μπακς και να ζητήσουν ουσιαστικά την απόσυρση του παίκτη τους. Δεν τον πληρώνει η ελληνική ομοσπονδία εκατό εκατομμύρια δολάρια.
Η ανακοίνωση του Μιλγουόκι ήταν ξεκάθαρη και ενδεικτική για το πώς σκέφτονται οι Αμερικανοί σε αυτές τις περιπτώσεις.
Από την άλλη, ποιος… έδωσε το δικαίωμα στον Γιάννη να θεωρεί ότι μια ανακοίνωση μέσω των social media είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να πει κανείς «δεν μπορώ να παίξω στην Εθνική»;
Ποιος καταστρατήγησε κάθε είδους ομαδική λειτουργία στην Εθνική Ομάδα; Ποιος έλεγε «έχουμε τους παίκτες, αυτό μετράει, όταν είναι θα πάρουμε και προπονητή»; Όταν ακούγεται αυτή η φράση, πώς περιμένει μετά ο Κώστας Μίσσας να τον… πάρει τηλέφωνο ο Γιάννης;
Θεωρείται «γραφικός» όποιος υποστηρίζει ότι η δουλειά του προπονητή δεν ξεκινάει και τελειώνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ότι πρέπει να προετοιμάζει το έδαφος, να έχει συχνές επαφές με τους παίκτες στη διάρκεια της χρονιάς, να αναλύει τα καλοκαιρινά σχέδια, ξανά και ξανά, αλλά και να… βάζει τους όρους του παιχνιδιού.
Ποιος σοβαρός προπονητής θα δεχόταν στις συζητήσεις με τον Αντετοκούνμπο να… φύγει ο Γιάννης καταμεσής της προετοιμασίας, για πενθήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα;
Και εν πάση περιπτώσει, ας υποθέσουμε ότι μπορεί να τα κάνουν όλα αυτά κι άλλοι άνθρωποι, εκτός του προπονητή. Πώς γίνεται ξαφνικά φέτος, όλα τα παιδιά από την Αμερική, πλην του ρούκι Μήτογλου να… μην είναι διαθέσιμοι;
Ποιος μίλησε μαζί τους; Και κυρίως τι τους είπε;
Σε αυτά πρέπει να μας απαντήσει η ΕΟΚ και όχι να υπαινίσσεται ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για συνωμοσίες που ούτε η ίδια δεν τις πιστεύει.
ΥΓ: Προφανώς και η ζωή συνεχίζεται. Το Ευρωμπάσκετ δεν έχει αρχίσει καν και η ομάδα που θα πάει πρώτα στη Φινλανδία και μετά (ελπίζουμε) στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή. Το παρελθόν έχει δείξει ότι μετά από… αναποδιές και προβλήματα έρχονται αναπάντεχα μεγάλα αποτελέσματα!
Πηγή: Sport24

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)