Τα κρυφά χόμπι της ελίτ του Κιμ Γιονγκ Ουν: Πορνό και πολεμικά παιχνίδια στο Διαδίκτυο

0
Μπορεί η Βόρεια Κορέα να είναι μια από τις πλέον απομονωμένες χώρες του πλανήτη λόγω των διεθνών κυρώσεων και της λογοκρισίας που έχει επιβάλλει στους πολίτες της το κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κομματική ελίτ να απολαμβάνει σύγχρονες «πολυτέλειες», όπως τα διαδικτυακά πολεμικά παιχνίδια, η περιήγηση στο Facebook και σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου....
 Σύμφωνα με έκθεση της Recorded Future, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανίχνευση απειλών στο Διαδίκτυο, η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι στη Βόρεια Κορέα πολύ πιο διαδεδομένη μεταξύ των μελών της άρχουσας τάξης από ό,τι πιστεύεται στη Δύση.

Οι ερευνητές της παρακολούθησαν επί ένα τρίμηνο τη χρήση του Ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα για να διαμορφώσουν μια λεπτομερή άποψη για το πώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο η ηγεσία και η ανώτερη τάξη της χώρας.

Και το συμπέρασμα είναι ότι η ελίτ του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τακτική πρόσβαση στα social media, περιλαμβανομένων των Facebook και Twitter, παρά τις παλαιοτερες αναφορές ότι το καθεστώς είχε μπλοκάρει τα δύο αυτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ανώτερα στελέχη της κομματικής ιεραρχίας παρακολουθούν τακτικά τη διεθνή ειδησεογραφία -πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν καλά τον αντίκτυπο των ενεργειών τους στο εξωτερικό.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι ο περιορισμένος αριθμός των ηγετών της Βόρειας Κορέας και η κυβερνώσα ελίτ που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ παρακολουθούν τη διεθνή επικαιρότητα και την ποπ κουλτούρα μέσω σύγχρονων υπηρεσιών και τεχνολογιών σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι πίστευαν πολλοί εκτός της χώρας. Οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας δεν είναι αποσυνδεδεμένοι από τον κόσμο και γνωρίζουν τις συνέπειες των ενεργειών τους», αναφέρει η έκθεση.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες -οι οποίοι επιτρέπεται να αγοράσουν κινητά με τις ελάχιστες υπηρεσίες 3G και να χρησιμοποιούν μόνον τα δίκτυα των εγχώριων παρόχων- μόνον η ελίτ μπορεί να σερφάρει στο διαδίκτυο παρακολουθώντας βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια, να κατεβάζει κινέζικες ταινίες, να επισκέπτεται τον δικτυακό τόπο της Amazon για αγορές...

Ελάχιστη εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι το πιο αγαπημένο διαδικτυακό παιχνίδι της άρχουσας τάξης της Βόρειας Κορέας -μιας χώρας που απείλησε πρόσφατα να χτυπήσει τις ΗΠΑ μ’ ένα «πανίσχυρο πυρηνικό σφυρί»- είναι το World of Tanks...

Πηγή: Iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)