Τι συμβαίνει στο Μουμπάι και οι σκύλοι είναι μπλε;

Μυστήριο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους του Μουμπάι, όταν έκαναν την εμφάνισή τους, σκύλοι με γαλάζιο χρώμα. 

Η εικόνα αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν και να διερευνήσουν τα αίτια της περίεργης αυτής μετάλλαξης...


Στην αρχή πολλοί μίλησαν για κακοποίηση των ζώων, αλλά όταν τα περιστατικά άρχισαν να αυξάνονται, τότε οι ειδικοί πήραν θέση και το μυστήριο των «μπλε σκύλων» λύθηκε.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων ινδικής μεγαλούπολης, η αλλαγή στο τρίχωμα των ζώων συνδέεται με τη ρύπανση τοπικού ποταμού όπου συνήθως τα αδέσποτα κολυμπούν ή αναζητούν την τροφή τους.

Ουσιαστικά το τρίχωμα των σκύλων «βάφτηκε» από βιομηχανικά απόβλητα.

Ένα εργοστάσιο που βρισκόταν κοντά στον ποταμό Κασάντι, έκλεισε, αφού κατηγορήθηκε για παράνομη ρίψη χημικών αποβλήτων σε μια έντονα βιομηχανοποιημένη περιοχή.

Μεταξύ άλλων χημικών ουσιών, στα νερά του ποταμού, εντοπίστηκαν, υψηλά επίπεδα χλωριδίου.

Πολλά αδέσποτα σκυλιά συνηθίζουν να κολυμπούν στον ποταμό και να αναζητούν εκεί την τροφή τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν, κατευθείαν, την αλλαγή στο τρίχωμα των ζώων, καταγγέλλοντας, στις αρχές της πόλης, το φαινόμενο αυτό.

«Ήταν σοκαριστικό να βλέπει κανείς πώς το λευκό τρίχωμα των σκύλων είχε γίνει τελείως μπλε», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εξ' αυτών και προσθέτει: «Έχουμε εντοπίσει σχεδόν πέντε, τέτοιου είδους, σκύλους εδώ και ζήτησα από την επιτροπή καταπολέμησης της ρύπανσης να δράσει ενάντια σε τέτοιες βιομηχανίες».

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι γνωστό ακόμα, αν άλλα ζώα επηρεάστηκαν από τη μόλυνση.

Πηγή: Protothema.gr