Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Παραγωγή κρασιού στο Διάστημα;

Το “Veggie”, τμήμα διαστημικής καλλιέργειας της NASA, μιλά για τη σκοπιμότητα παραγωγής κρασιού στο διάστημα. Πώς θα ήταν άραγε αυτό το ενδεχόμενο; Όταν εμείς οι άνθρωποι εξερευνούμε νέα σύνορα, ένα από τα πρώτα πράγματα που παίρνουμε μαζί μας, όπως έχει αποδειχθεί στην ιστορία...
, είναι τα αμπέλια για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας κρασί. Οι Κινέζοι έχουν ήδη σκεφτεί να κάνουν μια τέτοια κίνηση όταν, το 2016, έστειλαν αμπέλια Cabernet Sauvignon, Merlot και Pinot Noir στο Διάστημα για να τα μελετήσουν υπό διαστημικές συνθήκες.


perierga.gr - Παραγωγή κρασιού στο Διάστημα;

Τα μεγάλα μυαλά της NASA έχουν ήδη εξετάσει τις καλλιέργειες στο Διάστημα, με το τμήμα του συστήματος παραγωγής λαχανικών που λέγεται “Veggie”. Αυτό το τμήμα αναπτύσσει ήδη μια σειρά καλλιεργειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας σαλάτας για να απολαύσουν οι αστροναύτες. Πρόσφατα, ο κύριος ερευνητής της, Gioia Massa, είπε για την καλλιέργεια αμπέλου και οίνου στο Διάστημα: “Τα αμπέλια θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Η διδικασία παραγωγής κρασιού δεν είναι κάτι απλό, αλλά υποπτεύομαι ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένας μικροβιακός βιοαντιδραστήρας που θα επέτρεπε τη ζύμωση και άλλες διεργασίες να συμβούν στη μικροβαρύτητα”. Αν και η καλλιέργεια αμπελιών στο Διάστημα μπορεί εν τέλει να είναι εφικτή χωρίς ασθένειες και παράσιτα, ο χώρος και η απόδοση είναι ένα προφανές πρόβλημα. Με τον τρέχοντα χώρο στο ISS, θα μπορούσε να δημιουργηθεί περίπου ένα μπουκάλι κρασί τον χρόνο!

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: