Χάρτης: Πόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες

0
Η ερώτηση είναι απλή, κατανοητή και αποτελεσματική καθώς φέρνει το θέμα της ανεκτικότητας και του ρατσισμού μέσα στο ίδιο σου σπίτι: Ανεξαρτήτως του εάν έχεις παιδιά ή όχι, παρακαλώ πες μου, χρησιμοποιώντας μία διαβάθμιση από το 1 έως το 10, πόσο άνετα θα ένιωθες εάν ένα από τα παιδιά σου ήταν ερωτευμένο με κάποιον από τις παρακάτω κατηγορίες . '1' μεταφράζεται ότι αισθάνεσαι "καθόλου άνετα" και '10' ότι αισθάνεσαι "απόλυτα" άνετα...

Το ερώτημα αυτό τέθηκε σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωβαρόμετρο πριν από δύο χρόνια (σ.σ. τα ανανεωμένα στοιχεία θα προκύψουν από νέα έρευνα το 2018) και αποδόθηκαν σε χάρτη πριν από λίγες ημέρες από τον χρήστη τον Bezzleford στο reddit.  Σκοπός της έρευνας που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια είναι να καταγράψει την ανεκτικότητα ή την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι "παρακάτω κατηγορίες" του ερωτήματος είναι ένας λευκός, ένας μαύρος, ένας Ασιάτης και ένας Ρομά στα φυλετικά χαρακτηριστικά και ένας χριστιανός, ένας άθεος, ένας Εβραίος, ένας μουσουλμάνος και ένας βουδιστής στα θρησκευτικά χαρακτηριστικά


Η Ελλάδα είναι στο κόκκινο και στους τέσσερις χάρτες με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν. Οι δυο αφορούν θρησκευτικό προσανατολισμό του συντρόφου, η αποδοχή των Εβραίων είναι στο 46% και των μουσουλμάνων ως πιθανών συντρόφων των παιδιών μας στο 36, και δύο με φυλετικά χαρακτηριστικά. Εδώ ένας μαύρος ή μαύρη σύντροφος θα γινόταν αποδεκτοί σε ποσοστό 41% ενώ οι Ασιάτες σε ποσοστό 45%.
Όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες που αποτέλεσαν και πηγή για να γίνουν οι χάρτες οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα το παιδί τους να έχει σχέση με έναν λευκό ή μία λευκή (συμφωνούν σε ποσοστό 94%) ενώ με έναν ή μία Ρομά το ποσοστό πέφτει δραματικά (21%)  και είναι το τέταρτο χαμηλότερο της Ευρώπης πίσω από Τσεχία, Σλοβακία και Βουλγαρία.
Σε ότι αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις οι Έλληνες έχουν δεύτερη πιο θετική άποψη (95%) για χριστιανό σύντροφο για το παιδί τους πίσω από τους Κύπριους (96%) και ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη για πιθανούς συντρόφους από τα άλλα θρησκεύματα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)