Κύμα ισλαμοφοβίας μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη -«Φονιάδες θα το πληρώσετε», έγραψαν σε τέμενος

0
Τα κρούσματα βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά της μουσουλμανικής κοινότητας αυξήθηκαν δραματικά στην Ισπανία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς. 

Οι υπεύθυνοι τουλάχιστον τεσσάρων τεμενών στη Γρανάδα....
, τη Σεβίλη, τη Φουενλαμπράδα και το Λογκρονο κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις και βεβήλωση, αναφέρει η El Pais.

«Αυτές τις μέρες καταγράφουμε ένα βίαιο κύμα ισλαμοφοβίας», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα ο Εστεμπάν Ιμπάρα, επικεφαλής της «Πλατφόρμας των Πολιτών κατά της Ισλαμοφοβίας».

Στη Σεβίλλη, πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, που φέρει ακόμη έντονα τα ίχνη της μαυριτανικής κατάκτησης, άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους του μεγαλύτερου τεμένους της πόλης, όπως «Φονιάδες θα το πληρώσετε» και «Stop Islam!».

Στη Γρανάδα περίπου 12 μέλη της μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης “Hogar Social” επιτέθηκαν κατά τεμένους με φωτοβολίδες και καπνογόνα φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισλάμ.

Αλλά και στο Διαδίκτυο καταγράφεται μια αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων και απειλών κατά μουσουλμάνων, όπως άλλωστε και στους δρόμους. Στο Puerto de Sagunto κοντά στη Βαλένθια ένας άγνωστος επιτέθηκε απρόκλητα σ’ έναν 14χρονο μαροκινής καταγωγής, τον έβρισε αποκαλώντας τον «βρωμο-Άραβα» και απείλησε να τον σκοτώσει.

Στην Ισπανία τα εγκλήματα μίσους τιμωρούνται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)