Μάγκας ΑΠΟΕΛ ξανά στ' αστέρια!

Να τι του έλειπε την τελευταία διετία!

Στην επιστροφή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του, ο ΑΠΟΕΛ είναι ξανά στους ομίλους του Champions League, με τον Έλληνα τεχνικό να οδηγεί τον Θρύλο του κυπριακού ποδοσφαίρου σε μία σπουδαία και μάγκικη πρόκριση, για την τέταρτη συμμετοχή του στ' αστέρια -και πρώτη από τη σεζόν 2014-2015! 



Παίζοντας εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και με τον Βάτερμαν να γίνεται ξανά… Σούπερμαν, βγάζοντας ό,τι πήγαινε προς την εστία του, ο ΑΠΟΕΛ πήρε 0-0 στην Πράγα από τη Σλάβια και σε συνδυασμό με το 2-0 της Κύπρου, θα είναι στην κλήρωση του Μονακό.

Οι Τσέχοι, πάντως -που σε καμία περίπτωση δεν απέδειξαν ότι είναι καλύτερη ομάδα- πίεσαν ασφυκτικά κατά διαστήματα, για να πετύχουν, έστω, ένα γκολ και να κάνουν «ροντέο» το ματς. Παρότι, μάλιστα, αγωνίστηκαν χωρίς το… βαρύ πυροβολικό τους, αφού ο Σκόντα τραυματίστηκε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, βγαίνοντας από την αρχική ενδεκάδα και μένοντας εκτός αποστολής!..
 Με «μαέστρο» τον Στοχ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαιτέρως απειλητικοί, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1', με τον Βάτερμαν, όμως, να κάνει την πρώτη, σπουδαία απόκρουσή του, στην κεφαλιά του Φρίντριχ! Στο 10', ο Σλοβάκος, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αστόχησε από καλή θέση, για να ακολουθήσουν οι φάσεις με Ροτάν (31') και Σούτσακ (37'), αλλά και η μεγαλύτερη του πρώτου ημιχρόνου, στο 40', με τον Ντάνι να στέλνει την μπάλα στην εξέδρα από το ένα μέτρο -έπειτα από τη σέντρα του Στοχ. Στο 45', δε, ο Σούτσακ και πάλι δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι.

Στο δεύτερο 45λεπτο και με τις δύο ομάδες να κάνουν από μία αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Δώνης έβγαλε τον τραυματία Εφραίμ, βάζοντας στη θέση του τον Μπερτόλιο, ενώ, για τη Σλάβια, ο Στοχ έδωσε τη θέση του στον Ζμρχαλ, η πρωταθλήτρια Τσεχίας συνέχισε (και χωρίς τον Σλοβάκο) να ασκεί… αφόρητη πίεση στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος, με τη σειρά του, διατηρούσε τους αμυντικούς προσανατολισμούς του. Στο 51', ο Ντάνι αστόχησε ξανά από εξαιρετική θέση, με τις τελικές να είναι, στο 60', 17-3 για τη Σλάβια! Όσο για την κατοχή, η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί ήταν συνεχώς στο 60% και πάνω…

Βέβαια, ποδόσφαιρο δεν παίζουν οι αριθμοί… Ο Βάτερμαν «έβγαλε» και το καλό σουτ του Μπορίλ στο 66' και αυτό του Φαν Μπιούρεν στο 87' και ο ΑΠΟΕΛ είναι ξανά στους ομίλους του Champions League, για τέταρτη φορά στην ιστορία του!