Σήμερα… «το τέλος του κόσμου» - Η ολική έκλειψη ηλίου που τρομάζει τον πλανήτη

0
Στον πυρετό της πρώτης ολικής έκλειψης ηλίου εδώ και έναν αιώνα ζουν οι Αμερικάνοι!
Στις ΗΠΑ αναμένεται με ανυπομονησία η πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια. Ήδη την αποκαλούν «η μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατή από σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες...

Εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη, βυθίζοντας ξαφνικά τη Γη στο σκοτάδι στη μέση της ημέρας για μερικά δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη θα είναι ολική 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.
Ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στο Όρεγκον.
Συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν σε μια λωρίδα πλάτους 113 χιλιομέτρων η οποία διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες θα μπορέσουν να δουν την ολική έκλειψη ηλίου. Όμως εκατομμύρια ακόμη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια μερική έκλειψη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αστρονόμων.
Η Νότια Καρολίνα στις ακτές του Ατλαντικού είναι η τελευταία Πολιτεία των ΗΠΑ όπου θα είναι ορατή η ολική έκλειψη του ηλίου στις 21:48 (ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Τσάρλεστον.

Η σημερινή ολική έκλειψη ηλίου, όπως ήταν φυσικό και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έχει πυροδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το τέλος του κόσμου.
Συγκεκριμένα μάς απομένουν λίγες εβδομάδες, αν επαληθευτεί η θεωρία του γνωστού για τις εσχατολογίες του Αμερικανού Ντέιβιντ Μιντ. Ο συγγραφέας του βιβλίου Πλανήτης Χ – Η έλευση το 2017 δηλώνει πεπεισμένος ότι η ολική έκλειψη ηλίου της 21ης Αυγούστου θα σημάνει την απαρχή της συντέλειας του κόσμου.
Την έκλειψη του ηλίου, όπως λέει, θα ακολουθήσει η σύγκρουση του πλανήτη Νιμπίρου ή Πλανήτη Χ με τη γη. Παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης Νιμπίρου δεν έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες –η NASA διέψευσε πρόσφατα την ύπαρξη του πλανήτη– ο Ντέιβιντ Μιντ βλέπει τα... σημάδια των γραφών.
Και ποια είναι αυτά; Κατά τον Μιντ αμέσως μετά την έκλειψη ο πλανήτης Νιμπίρου θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη, λόγω της έλξης από τον «δίδυμο» πλανήτη του ήλιου. Θα συγκρουστεί με τη γη 33 μέρες μετά. Σημαδιακός αριθμός το 33, κατά τον Μιντ, δεδομένου ότι τόσες φορές αναφέρεται στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης το όνομα Ελοχίμ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)