Η 18χρονη Ιταλίδα, το δόλωμα της μαφιόζικης συμμορίας στη Μύκονο

0
Ναπολιτάνικες συμμορίες που ληστεύουν πάμπλουτους τουρίστες, πολυεθνικές ομάδες που σπρώχνουν κόκα έξω από πολυτελή κλαμπ και beach bars του Νησιού των Ανέμων, κλοπές σε επαύλεις και σουίτες ξενοδοχείων...
Η Μύκονος του 2017 μαστίζεται από άγρια εγκληματικότητα, γεγονός που υποχρέωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να στείλει από την Αθήνα κλιμάκια διαφόρων υπηρεσιών για να επιβάλει τον νόμο. 

Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας αφορούσε μια συμμορία με άρωμα γυναίκας που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πλούσιους τουρίστες και τους άρπαζε τα πανάκριβα ρολόγια τους. Οπως προέκυψε, συμμετείχε -έχοντας πολλές φορές και τον ρόλο του δολώματος- μια εκρηκτική 18χρονη Ναπολιτάνα με τατουάζ, η οποία μαζί με τους συνεργούς της είχαν κάνει δεκατέσσερα χτυπήματα, με τη λεία των πανάκριβων ρολογιών από τους μεγάλους ελβετικούς οίκους να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα ήταν τόσο άγριοι και αποφασισμένοι να βουτήξουν τον «θησαυρό» που έβαζαν στο μάτι, ώστε σε μία από τις επιθέσεις έσπρωξαν και τραυμάτισαν έξω από γνωστό ξενοδοχείο μια Ελβετίδα για να της αρπάξουν ένα σπορ Patek Philippe αξίας 15.000 ευρώ. 
inner

Η νεαρή είχε το προσωνύμιο «το τιμόνι» λόγω της ικανότητάς της στην επικίνδυνη οδήγηση και τη γρήγορη διαφυγή 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε Αθήνα και Μύκονο ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξάρθρωση των «μακρυχέρηδων» Ναπολιτάνων μετά τη ληστεία και τον ανελέητο ξυλοδαρμό του Μυκονιάτη συνιδιοκτήτη του beach bar «Santanna» στην παραλία Παράγκα το βράδυ της 1ης Αυγούστου. Οι δράστες άρπαξαν το πανάκριβο χρυσό ρολόι του επιχειρηματία, το οποίο μάλιστα δεν ήταν ασφαλισμένο, και εξαφανίστηκαν στέλνοντας το θύμα τους στο νοσοκομείο. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των Αρχών λένε ότι μετά τη σύλληψη της «καυτής» Ναπολιτάνας και των δύο συνεργών της στο νησί δρα και μία ακόμη συμμορία Ιταλών, η οποία ενδέχεται να συνεργάζεται με την ομάδα που εξαρθρώθηκε. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και αναζητούν και σχέσεις των κυκλωμάτων με την ιταλική μαφία σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοχέτευση στις ευρωπαϊκές πιάτσες των κλεμμένων ρολογιών, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ναπολιτάνικη ομάδα να δρούσε κατά παραγγελία. Μάλιστα οι έρευνες απλώνονται σε όλα τα επίπεδα - ακόμη και στην Ιταλία. Πριν από τρεις ημέρες κλιμάκιο της Interpol Ιταλίας έκανε επιχείρηση στο αεροδρόμιο της Ρώμης και πέρασε χειροπέδες σε έναν νεαρό Ναπολιτάνο ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σχετίζεται με τη συμμορία που εξαρθρώθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. 


Η εκρηκτική Εμανουέλα 

Οταν την περασμένη Παρασκευή έπεφταν στα χέρια της Αστυνομίας τρία από τα μέλη της ναπολιτάνικης συμμορίας, τα βλέμματα των αστυνομικών έκλεψε μια νεαρή Ιταλίδα, η οποία ήταν παρούσα σε όλες τις επιθέσεις, παίζοντας άλλοτε τον ρόλο του δολώματος και άλλοτε τον ρόλο του συντονιστή. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ»: «Κατά το χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς μέχρι σήμερα, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς σου Antonio L. και Emanuela T., καθώς και λοιπά άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, συγκρότησες στη Μύκονο δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη περισσότερο από τρία πρόσωπα (εγκληματική οργάνωση) και εν συνεχεία παρέμεινες και συμμετείχες ως μέλος σε αυτή, προχωρούσες στη διάπραξη διεκεκριμένων κλοπών και ληστειών». 
inner


Η 18χρονη Ναπολιτάνα και δύο νεαροί συμπατριώτες της εγκαταστάθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στο κοσμοπολίτικο Νησί των Ανέμων και άρχισαν να στήνουν τη μεγάλη δουλειά. Ουσιαστικά, εντόπιζαν στο αεροδρόμιο ή σε νυχτερινά κλαμπ τουρίστες που φορούσαν πανάκριβα ρολόγια και αφού τους παρακολουθούσαν, έστηναν το σκηνικό της επίθεσης. Οπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός Αγγλου επιχειρηματία που έφτασε στη Μύκονο με το ιδιωτικό του τζετ. Η όμορφη Εμανουέλα σε αυτή την επίθεση έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Στις 4.8.2017 και γύρω στις 19:10, με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς σου ακολουθήσατε ενώ επιβαίνατε σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες λευκού χρώματος, το όχημα του John Spence, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος με την οικογένειά του που μόλις είχε φθάσει στη Μύκονο αεροπορικώς. Τη στιγμή που έφθασε στην οικία του και εξήλθε του αυτοκινήτου, τον πλησίασες πεζός και προσποιούμενος ότι αναζητείς πληροφορίες για να μεταβείς στο Paradise, του απέσπασες την προσοχή και του αφαίρεσες με αστραπιαίες κινήσεις από το δεξί του χέρι ένα ρολόι μάρκας Golden Rolex Daytona αξίας 50.000 ευρώ. Στη συνέχεια, προκειμένου να φύγεις, άρχισες να τρέχεις, λίγα δε μέτρα μακριά επιβιβάστηκες σε μία από τις δύο μοτοσικλέτες. Στη δεύτερη μηχανή που περίμενε επέβαινε η έτερη συγκατηγορούμενή σου Emanuela T.». 

Το απίστευτο είναι ότι πριν από ενάμιση μήνα η 18χρονη Ναπολιτάνα είχε συλληφθεί και πάλι στη Μύκονο για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς με άλλους δύο ομοεθνείς της έβαζαν στο μάτι επώνυμα ρολόγια και τα βούταγαν από τους κατόχους τους. Η καστανόξανθη και άκρως εντυπωσιακή Ιταλίδα, αν και ήρθε μια φορά αντιμέτωπη με τις συνέπειες του νόμου, δεν έβαλε μυαλό. Αντιθέτως, επέστρεψε στη Μύκονο και με τους δύο φίλους της έπιασε και πάλι δουλειά. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Εμανουέλα εντόπισε έναν Μεξικανό τουρίστα και με την παρέα της αποφάσισαν να «χτυπήσουν» άγρια χαράματα. «Στις 3:25 ο Μεξικανός Chousleb Shoni, ο οποίος είχε εξέλθει από το κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία Toy Room που βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου και κινούνταν σε έναν στενό και παράλληλο δρόμο της οδού Μητροπόλεως, τον πλησίασες και αφού τον ρώτησες πού βρίσκεται η πιάτσα των ταξί, κατόρθωσες με αστραπιαίες κινήσεις να του αφαιρέσεις από το αριστερό του χέρι ένα ρολόι μάρκας Audemars Piguet, αξίας 10.000 ευρώ», αναφέρεται στη δικογραφία. 
inner

Η εκρηκτική Εμανουέλα χρησιμοποιούσε τα φυσικά της κάλλη για να παίζει άλλοτε τον ρόλο του δολώματος και άλλοτε τον ρόλο του συντονιστή 


Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν η ναπολιτάνικη συμμορία πέσει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., χτύπησε στην περιοχή του Αη Γιάννη. Αυτή τη φορά θύμα ήταν μια Ελβετίδα έξω από το ξενοδοχείο «Saint George». Με το ίδιο modus operandi της άρπαξαν ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 15.000 ευρώ - μάλιστα χρησιμοποίησαν και βία, αφού όταν η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί την έσπρωξαν για να της αρπάξουν το ρολόι. 

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν την υπόθεση άκρως σοβαρή. Η Εμανουέλα, αν και μόλις 18 χρόνων, είχε μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου. Μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερα πονηρή, ενώ είχε και το προσωνύμιο «το τιμόνι», αφού, εκτός από δόλωμα ή τσιλιαδόρα, είχε ιδιαίτερες ικανότητες στην οδήγηση και τη γρήγορη διαφυγή. Μάλιστα εκείνη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι το άτομο που νοίκιαζε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης τα scooter που χρησιμοποιούσε το ναπολιτάνικο τρίο για να οργώνει το νησί, να εντοπίζει τα θύματά του, να επιτίθεται και στη συνέχεια να γίνεται καπνός στους στενούς και κακοτράχαλους χωματόδρομους της Μυκόνου. Πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες του κλιμακίου του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών του Τμήματος Μυκόνου συνεχίζονται καθώς, εκτός από τα άλλα άτομα που ανήκουν στη συμμορία της 18χρονης, αναζητούν και τα μέλη μιας δεύτερης ομάδας που με παρόμοιο τρόπο χτυπούσε και άρπαζε πανάκριβα ρολόγια από τουρίστες του Νησιού των Ανέμων. «Από τους τρεις κατηγορούμενους η μία αφέθη ελεύθερη και οι υπόλοιποι προφυλακίστηκαν. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο, καθώς η ανάκριση συνεχίζεται», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» η συνήγορος των τριών συλληφθέντων Αλεξάνδρα Δήμου. 
inner


Η δικηγόρος των Ιταλών συλληφθέντων Αλεξάνδρα Δήμου 
inner

Πηγή: Protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)