10 ευρώ την ημέρα σας δίνει ο Δήμος Χίου αν φιλοξενήσετε μια... αδέσποτη κατσίκα

0
Εξαρχής η είδηση ακούγεται αστεία, ωστόσο αν σκεφτεί κανείς το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που προκαλούν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες, καταλαβαίνει πως τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ένας ιδιοκτήτης αμπελιών από την Παφυλίδα ήταν το τελευταίο θύμα ενός ανεξέλεγκτου κοπαδιού...
Ο άνθρωπος είδε τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες. Απευθυνόμενος στον Δήμο, που έχει και την αρμοδιότητα του περιορισμού των ζώων (την ευθύνη μέχρι πριν λίγους μήνες είχε η Δασική Υπηρεσία), ζήτησε την προστασία της περιουσίας του.

Διαπίστωσε όμως ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε «μηχανισμό δίωξης» των ανεπιτήρητων ζώων αλλά ούτε και σημείο φιλοξενίας τους. Το θέμα απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που μετά από την πρόθεση του θιγόμενου ιδιοκτήτη να περιορίσει με ίδια μέσα τα ζώα, προχώρησε στην ενεργοποίηση σύμβασης με Χιώτη κτηνοτρόφο με σκοπό τη φιλοξενία τους στη στάνη του. Το αντίτιμο μάλιστα για κάθε ημέρα φιλοξενίας ενός ζώου φθάνει τα 10 ευρώ, με τον Δήμο να σπεύδει να εγκρίνει συνολική πίστωση 1.000 ευρώ. Τα ζώα μετά την παρέλευση ενός μήνα μπορούν να εκποιηθούν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Πηγή: Politischios.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)