Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Συρρικνώνονται τα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης

Διπλό χτύπημα δέχονται τα κρατικά έσοδα, εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης και της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του έτους, τα καθαρά έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 18,682 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο...


Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Real News», η υστέρηση των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 149 εκατ. ευρώ.Και όλα αυτά όταν το κράτος έχει προϋπολογίσει να εισπράξει φέτος 2,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Στόχος που φαίνεται, τονίζει το δημοσίευμα, να απομακρύνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον-, καθώς η αγορά παραμένει μουδιασμένη.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες φορολογούμενοι οδηγούνται εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους στην αγορά λαθραίων προϊόντων από τη «μαύρη αγορά». Από τα τρόφιμα μέχρι τα ρούχα, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, το λαθρεμπόριο στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι ελεγκτικές Αρχές, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπίσει και έχουν κατασχέσει παράνομα προϊόντα εκατομμυρίων ευρώ.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: