Ο εισαγγελέας που θέλει την Ηριάννα στην φυλακή, κυνηγούσε αντιμνημονιακούς συνάδελφους του!

0
Ο εισαγγελέας Προβατάρης είναι αυτός που πριν λίγο ζήτησε και το δικαστήριο έκανε δεκτή τη πρόταση του,  να παραμένουν στην φυλακή Ηριάννα και Περικλής μέχρι την εκδίκαση από το Εφετείο της αστήριχτης υπόθεσης βάση της οποίας κατηγορούνται για τρομοκράτες γιατί απλά βρέθηκε το dna της πρώτης κάπου, ενώ ήταν σύντροφος του Περικλή που αθωώθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση...

Ο εισαγγελέας Προβατάρης είχε πρωτοστατήσει στην δίωξη δύο συναδέλφων του, δικαστικών που φέρονταν το 2013 να έχουν αναρτήσει άρθρο κατά των Μνημονίων και κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά που εφάρμοζε Μνημόνια, ως κυβέρνηση δοσίλογων.

Αναπαράγουμε το τότε ρεπορτάζ από το iefimerida:

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, για υβριστική ανάρτηση στο Διαδίκτυο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος (Πενταγιώτης) φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη (Μαρσιώνη) φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.

Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων.

Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Ακόμη, στο δημοσίευμα ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής- οπερέτας και της Κυβέρνησης "yes men" που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)