Ο Σαββίδης αγόρασε «Έθνος» και «Ημερησία»

0
Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνούν οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). 

Η εταιρεία Dimera εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας...
, όπου εξελίσσεται η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου.

Μία δεύτερη εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει προσφορά για τις συμμετοχές του Πήγασου σε άλλες εταιρείες, πλην του Mega, αφού οι συγκεκριμένες έχουν εξαιρεθεί από τη σημερινή διαδικασία.

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος γίνεται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.


Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιορίζουν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 476.000 ευρώ.

Γενικότερα, οι ελάχιστες πρώτες προσφορές που όρισαν οι τράπεζες είναι πολύ χαμηλές .

Οι μετοχές του Έθνους που έχουν ενέχυρο οι τράπεζες πωλούνται έναντι 50.000 ευρώ, οι 16.446 μετοχές του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ 156.000 ευρώ, της «ΜΕΛΛΟΝ GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 20.000 ευρώ, της «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» 20.000 ευρώ, το 50% του κεφαλαίου της εκτυπωτικής «Ίρις» ένα εκατομμύριο ευρώ, οι μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση 20.000 ευρώ και οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE» επίσης 20.000 ευρώ.

Εκτός από τα σήματα των εφημερίδων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα γίνει με τις μετοχές της εκτυπωτικής «Ίρις» και του πρακτορείου διανομής «Ευρώπη».

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)