ΣΚΑΣΜΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ

Δημήτρης Κακογιάννης

Νέα ήθη μας έφερε η ΠΦΑ Κυβέρνηση με τα στελέχη που έχει επιλέξει να στελεχώσει τις όποιες υπηρεσίες θεωρεί ότι πρέπει να διαφεντεύει ώστε να προβάλλεται το έργο (;) της.
Ένα τέτοιο στέλεχος είναι και ο κ. Διονύσης Τσακνής, γνωστός έλληνας συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής τραγουδιών, που έχει αναλάβει πρόεδρος της ΕΡΤ και επίσης προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος μετά την αποχώρηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη.
Τον κ. Τσακνή τον γνωρίσαμε και τον εκτιμήσαμε με τις καλλιτεχνικές του επιδόσεις. Όμως η εξουσία που του ανατέθηκε να διοικήσει ένα ευαίσθητο τομέα με εμφανή πολιτική χροιά τον ανάγκασε να εξωτερικεύσει κάποιες πτυχές του εαυτού του που ανατρέπουν τα όποια καλά στοιχεία...... φαινόταν ότι διέθετε, τουλάχιστον εξωτερικά.
Η αφορμή που του έδωσε κατά τη διάρκεια τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου στην ΕΡΤ η κυρία Ραχήλ Μακρή στον εκνευρισμό του δεν  δικαιολογούσε το απαράδεκτο ξέσπασμα του μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα.
Οι κραυγές «Θα βγάλετε το σκασμό επί τέλους, βγάλτε το σκασμό» και το «Σκάσε, σκάσε» δεν είναι εκφορά λόγου πολιτικού στελέχους όσο και να εκνευρίζεται από την «αντίπερα όχθη», ό,τι και αν του φώναζαν επειδή δεν του άρεσε.
Δεν ξέρω αν περιστοιχιζόμενος από «γιεσμεν» ο κύριος πρόεδρος έχει μάθει να ακούει το «ναι σε όλα» και έτσι να εκνευρίζεται όταν συναντά αντίθετη άποψη. Όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο το προφίλ που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια στους όποιους θαυμαστές του όσο και η θέση που κατέχει τώρα δεν του επιτρέπουν παρόμοιες αντιδράσεις που τον υποβαθμίζουν. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η θέση είναι προσωρινότατη και μάλλον κάποτε αργά ή γρήγορα θα περιοριστεί στις αρχικές του επιδόσεις, τις τραγουδιστικές.
Δεν ξέρω επίσης, αν θα του ήταν αρεστό την ώρα που τραγουδά να βρεθεί ακροατής που να του ξεφωνίζει υστερικά «βγάλε το σκασμό».
Υπομονή χρειάζεται κύριε Τσακνή, υπομονή και ανοχή στις αντιξοότητες, στοιχεία που αναδεικνύουν το μεγαλείο του ανδρός. Ο αυθορμητισμός συνήθως λειτουργεί ως αποκαλυπτικό του εσωτερικού μας μικρόκοσμου και ειδικά της σκοτεινής του πλευράς, αυτής που ούτε και μεις θέλουμε να βγαίνει προς τα έξω.
Φιλικά.
Δ.Κ.