Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Μπανανία: Με κενά και ελλείψεις ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό

Με κενά και ελλείψεις ενεργοποιείται η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού την Πέμπτη 3 Αυγούστου. 

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, ιδιώτες και επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ...
θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους.

Ωστόσο, η αρχική έκδοση της πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και τα ταμεία καθώς η ολοκληρωμένη μορφή, που θα περιλαμβάνει και τα χρέη προς τους υπόλοιπους πιστωτές θα «ανέβει» από τα μέσα φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η σύνδεση του συστήματος με την εφορία και τα τελωνεία θα γίνει από Σεπτέμβριο και με τις τράπεζες στις αρχές Οκωβρίου.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει ο ίδιος να «τρέξει» τη διαδικασία αφού πέρα από τα χρέη που θα εμφανίζονται αυτόματα στο σύστημα, θα πρέπει να εισάγει στο σύστημα πληροφορίες όπως αναλυτική περιουσιακή κατάσταση (καταθέσεις, ακίνητα, επενδύσεις) και άλλα έγγραφα (τιμολόγια, επιταγές, κτλ) μόνος του.

Η συνολική διαδικασία εκτιμάται ότι διαρκεί 2-3 μήνες για οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ καθώς για μεγαλύτερες οφειλές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Πηγή: newmoney.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: