Η ΕΛ.ΑΣ. ιδρύει «Τμήμα Επιχειρήσεων» στο Μενίδι για να πολεμήσει τις μαφίες

0
Στην ίδρυση «Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής» προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι, σε μία προσπάθεια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην περιοχή, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών που έφεραν στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της υποαστυνόμευσης.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ....
, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» στις 18 Ιουλίου 2017, αποφασίζεται η δημιουργία του Τμήματος με έδρα το Δήμο Αχαρνών. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι η δημιουργία πληροφοριακού δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το βαρύ έγκλημα. Στη συλλογή, στην ανάλυση και στην αξιολόγηση των πληροφοριών προβλέπεται συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στη δυτική Αττική έχει παρατηρηθεί έλλειμμα στο κομμάτι της πληροφορίας, στοιχείο βασικό για την εξάρθρωση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων. Παράλληλα, το Τμήμα Επιχειρήσεων προβλέπεται να εκπονεί επιχειρησιακά σχέδια για ειδικές δράσεις σε «άβατα» (καταυλισμούς, «κόκκινες» περιοχές), να συντονίζει τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ., να ενημερώνει άμεσα τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ για συμβάντα και να υποβάλλει αναφορές στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για ενίσχυση των μέτρων όπου χρειάζεται.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ζητούμενο είναι το ποιοι θα επανδρώσουν το νέο Τμήμα. Το κατά πόσο δηλαδή θα αντληθεί προσωπικό από το ήδη υπάρχον στη δυτική Αττική, σχέδιο που θα αποψιλώσει τις ούτως ή άλλως υποστελεχωμένες υπηρεσίες, ή το κατά πόσο θα αντληθούν άνδρες από υπηρεσίες εκτός δυτικής Αττικής, σχέδιο που πράγματι θα ενισχύσει την αστυνόμευση στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)