Πολάκης στη Βουλή: Έκανα χιούμορ όταν είπα ότι θα κάνουμε την Ελλάδα Σοβιετία

Ευρισκόμενος στα βουλευτικά έδρανα και έχοντας εξ ευωνύμων του τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο Παύλος Πολάκης έλαβε τον λόγο για να απαντήσει στο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας...


«Ο Μητσοτάκης μας αποκάλεσε θεσμικά χυδαίους με αφορμή χιουμοριστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Προφανώς, κατά την άποψη του κ. Πολάκη είναι χιουμοριστική η ανάρτησή του με φωτογραφία του Πάνου Καμμένου αγκαλιά με τον Νίκο Παππά, λεζάντα «η Ελλάς κατακτά το διάστημα» και σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας: Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου».

Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμική χυδαιότητα.

«Τι είναι θεσμική χυδαιότητα;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και έδωσε την απάντηση: «Για εμένα θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο είναι να μην έχεις φέρει από την επόμενη ημέρα που αποκαλύφθηκε το πόθεν έσχες το δικό σου και της συζύγου σου που δείχνει μεγάλο πλουτισμό».

Και συνέχισε ο κ. Πολάκης: «Είναι θεσμικά ανάρμοστο και θεσμικά χυδαίο να υπάρχει δάνειο σε εφημερίδα σου που δεν έχεις πληρώσει επί μια δεκαετία και όταν αποκαλύπτεται από την εξεταστική να τρέχεις να ρυθμίσεις. Να έχει νοσηλευτεί όλη σου η οικογένεια στο Ντυνάν, να μην έχεις πληρώσει τίποτα ή ελάχιστα και να έχει πάρει την διαφημιστική προβολή του Ερυθρού Σταυρού συγγενικό σου πρόσωπο».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και πάλι επικριτικά στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι οι δικαστές θα πρέπει να ακολουθούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. «Να επιχαίρετε ως κόμμα για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαλλάσσει λίστες φοροφυγάδων καταπατώντας κάθε έννοια περί κοινού Δικαίου αισθήματος» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στη ΝΔ και κατέληξε: «Θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο είναι να χρεώνεις την εφορία με 30 εκατ. ευρώ λόγω αυτών που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία. Εμείς αυτά τα χρέη διαγράφουμε».

Ταύτιση Τσίπρα με Πολάκη


Ευθυγραμμισμένος απολύτως με τον Παύλο Πολάκη εμφανίστηκε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας τον λόγο περίπου 10 λεπτά μετά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Θεσμική χυδαιότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «είναι τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν οι επιχειρηματίες φίλοι σας και εκδότες για να λιβανίζουν την κυβέρνησή σας, με αέρα μάλιστα όπως παραδέχθηκαν στη Βουλή».

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Θεσμική χυδαιότητα είναι να χαρίζεις το Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιώτες, να δουλεύουν εκεί συγγενικά σου πρόσωπα με αργομισθίες και να παίρνει δάνεια προσωπικά δανεικά και αγύριστα, θεσμική χυδαιότητα είναι να μετατρέπεις μια παράταξη ή το κόμμα σου σε βραχίονα επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Θεσμική χυδαιότητα είναι η συνέντευξή σας στο politico όπου ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι η βία στην Ελλάδα αφορά μόνο την Αριστερά. Αυτό είναι θεσμική χυδαιότητα» κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Πηγή: protothema.gr