Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Θύελλα από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Άφθονο υλικό για την διερεύνηση των σημείων και τεράτων που συνέβησαν κατά την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 θα βρει στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εάν και όποτε αυτή συσταθεί...
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που εκθέτουν τους αυτοσχεδιασμούς, τις εκτός τόπου και χρόνου εμμονές (πχ «να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες» όπως έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας κ.λπ), τη σχεδόν μηδενική κατανόηση της αληθινής κατάστασης και την εσωτερική σύγχυση στην κυβέρνηση.

Θέμα συζήτησης ακόμη και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα έγιναν οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη. Το ζήτημα έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος, αποδίδοντας την τελική ευθύνη στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Στην ουσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε το προ 24ωρου δημοσίευμα του βρετανικού Guardian με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Σε αυτήν ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράθηκε να υποβαθμίσει τα όσα τρομερά καταμαρτυρεί ο Βαρουφάκης στο βιβλίο «Adults in the room», αναγνωρίζοντας εκ των υστέρων σφάλματα στην επιλογή προσώπων στην κυβέρνησή του.

Τον συλλογισμό του κ. Τσίπρα (ο οποίος σχηματικά λέει ότι «ο Βαρουφάκης ανήκει στα λάθος πρόσωπα, άρα οτιδήποτε λέει είναι και αυτό λάθος, δεν έχει αξία») κατέρριψε αμέσως με παρέμβασή του, επίσης στον Guardian, λίγο αργότερα ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό φράσεις όπως «είτε ήμουν η σωστή επιλογή για να ηγηθώ της επίθεσης για τη 'σύγκρουση' με την Τρόικα των δανειστών της Ελλάδας επειδή τα σχέδιά μου ήταν πειστικά, είτε τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και, άρα, ήμουν η λάθος επιλογή ως υπουργού Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο συλλογισμός του κ. Τσίπρα δεν έχει λογική συνοχή. Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι ήταν αδύνατον για εκείνον να διατηρήσει μια ριζοσπαστική κριτική για τους προκατόχους του ενώ ταυτόχρονα είχε υιοθετήσει το δόγμα ΤΙΝΑ «There Is No Alternative» (σσ: «Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση»). 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: