Αναστασιάδης σε Τσαβούσογλου: Πώς να πω στους συμπατριώτες μου ότι αποδέχομαι κατοχικό στρατό;

0
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε χθες πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά είπε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου:...
«πώς θέλετε να επιστρέψω και να πω στους συμπατριώτες μου ότι μπορεί να προτείνω λύση, η οποία να επιτρέπει τη συνέχιση της παρουσίας των κατοχικών στρατευμάτων, πώς θέλετε να μεταφέρω στους συγγενείς των όσων έχουν δολοφονηθεί από τα στρατεύματα σας αλλά ιδιαίτερα σε όσους ακόμα ζουν με την ελπίδα να ανευρεθούν χίλιοι και τόσοι αγνοούμενοι, πώς είναι δυνατό να μεταφέρω ένα ανάλογο μήνυμα, πώς επιμένετε να είστε εγγυητές της ανεξαρτησίας ενός πλήρους κράτους μέλους της ΕΕ, ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ, όταν θα είμαστε το μοναδικό ανά το παγκόσμιο παράδειγμα ανεξάρτητης χώρας που τελεί υπό εγγύηση της χώρας που την κατέχει».

Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε χθες σε εκδήλωση για τους αγνοούμενους. Στο πλαίσιο της ομιλίας του και αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ακόμη ότι αναζητείται ο τρόπος «μέσα από μία επίμονη διαπραγμάτευση να καταστήσουμε την πατρίδα μας ένα πραγματικά κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, κράτος ειρήνης και ευημερίας».

Ένα κράτος, όπως πρόσθεσε, στο οποίο θα εφαρμόζονται και θα γίνονται σεβαστοί οι δημοκρατικοί θεσμοί, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κοινοτικό κεκτημένο, οι αρχές και οι αξίες του ευρωπαϊκού ιδεώδους και του ΟΗΕ.

Αυτή, σημείωσε, είναι και η βαθύτερη έννοια της προσπάθειας που καταβάλλουμε προς επίλυση του Κυπριακού, εξηγώντας πως «γι’ αυτό άλλωστε και αναδείξαμε για πρώτη φορά και σε τέτοιο βαθμό το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των δήθεν επεμβατικών δικαιωμάτων και της συνέχισης παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων».

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)