Ποιος είναι ο «κήρυκας» του… νεοωθμανισμού στην Ελλάδα;

0
Η πολιτική ιστορία του κ Πάγκαλου έχει σημαδευτεί από δυο μεγάλες προδοσίες που πέρασαν σαν μαύρες σελίδες στην νεώτερη ελληνική ιστορία.

Η πρώτη ήταν η μεγάλη κρίση των Ιμίων με εκείνο το ανεπανάληπτο, «ο αέρας παράσυρε την ελληνική σημαία από την βραχονήσια Ίμια» και η δεύτερη, η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το 1999, όταν ο εν λόγω κύριος είχε ουσιαστικά εξαπατήσει τον τότε αξιωματικό του ναυτικού, κ Ναξάκη...
, με αποτέλεσμα ο Κούρδος ηγέτης να έρθει στην Ελλάδα και να παγιδευτεί με τελική κατάληξη του στις τουρκικές φυλακές. Και για τις δυο αυτές υποθέσεις ακόμα η ιστορία δεν έχει πει τον τελικό της λόγο, αλλά έχουν στιγματίσει τον ευτραφή πρώην υπουργό Εξωτερικών, κ Πάγκαλο, τον γνωστό του «μαζί τα φάγομε».

Ο κ Πάγκαλος γίνεται πρωτοσέλιδο σε πολλές τουρκικές εφημερίδες. Εκεί ο «Παγκαλος πασάς», προς μεγάλη αγαλλίαση των Τούρκων, κάνει ουσιαστικά νεοοθωμανική προπαγάνδα κατηγορώντας το ελληνικό κράτος για… πογκρόμ κατά τη οθωμανικής κληρονομίας της Ελλάδας, παραλείποντας φυσικά να αναφέρει πως αυτή η οθωμανική κληρονομιά ήταν μια φρικτή οθωμανική κατοχή που σημαδεύτηκε με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων της ελληνικής ιστορίας. Δημόσια διακήρυξε πως στην χώρα μας έχει γίνει μεγάλη καταστροφή της οθωμανικής κληρονομιάς. Ο κ Πάγκαλος ανέφερε για καταστροφές μουσουλμανικών τεμενών και για άλλα οθωμανικά μνημεία που λεηλατηθήκαν ουσιαστικά από το ελληνικό κράτος.

Αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι και η προπαγάνδα που κάνει ο κύριος «μαζί τα φάγομε», για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας τις εποχές της κυβέρνησης Σημίτη, όταν ήταν υπουργός ο ίδιος. Καλεί δε σύμφωνα με τους Τουρκους την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει την επιθυμία του νεοοθωμανιστή κ Ερντογάν, να αναγείρει μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα.

Δηλαδή με λίγα λόγια ζητά την άμεση εξυπηρέτηση των τουρκικών επιδιώξεων να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στο 1 εκατομμύριο μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα και φυσικά για την οριστική αλλοίωση της σύνθεσης του ελληνικού πληθυσμού, που αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγα χρόνια η χώρα από Ελλάδα θα ξαναγίνει…. Γιουνανιστάν και οι μιναρέδες θα ξαναγεμίζουν την ελληνική επικράτεια.

Έτσι ο κ. Πάγκαλος έγινε διάσημος στην Τουρκία όπου προβάλλετε σαν άξιος συνεχιστής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και ενώ ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» ξαναγράφει ιστορία, εμείς άνεργοι και καταχρώμενοι γελάμε με τα χάλια μας.

Να μας ζήσει ο κάθε κ Πάγκαλος.

nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)