Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ιστορική απεργία στην Τράπεζα της Αγγλίας: Η πρώτη τα τελευταία 50 χρόνια

Το Unite, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στα τμήματα συντήρησης και ασφάλειας στην κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα απεργήσουν για τέσσερις ημέρες από τις 31 Ιουλίου καθώς τους δόθηκε αύξηση μισθού μόλις 1%.

Υπέρ των απεργιακών τους κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Αγγλίας για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 50 χρόνια....
ζητώντας υψηλότερους μισθούς, όπως ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός τους φορέας.

Οι εργαζόμενοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους πιέζοντας να τερματιστεί ο αυστηρός έλεγχος στους μισθούς του δημόσιου τομέα στη Βρετανία.

Η απεργία ξεκινά στις 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει 4 ημέρες, περίοδος που συμπίπτει με την επόμενη συνεδρίαση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τους βουλευτές για να τερματίσει το πλαφόν 1% - που είναι χαμηλότερο του πληθωρισμού – στις μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, κάτι που ισχύει από το 2013 στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό των κρατικών δαπανών.Αν και αυτό το πλαφόν δεν ισχύει για την ανεξάρτητη Τράπεζα της Αγγλίας, η κεντρική τράπεζα λειτουργεί σε ένα περιβάλλον μισθολογικών περιορισμών για τους αξιωματούχους του δημόσιου τομέα.

Μία απεργιακή κινητοποίηση θα έφερνε ενδεχομένως σε δύσκολη θέση την κεντρική τράπεζα, της οποίας οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής έχουν επικεντρωθεί σημαντικά στις προοπτικές για την αύξηση των μισθών.

Η Τράπεζα, που απασχολεί περίπου 3.600 άτομα, δήλωσε ότι η Unite κάλεσε σε ψηφοφορία περίπου το 2% του εργατικού της δυναμικού. «Εάν προχωρήσει η απεργία, η Τράπεζα έχει ήδη εκπονήσει σχέδια προκειμένου όλες οι υπηρεσίες να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Unite και ελπίζουμε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας σε ανακοίνωση.

Η Unite δήλωσε ότι κάποιοι εργαζόμενοι της Τράπεζας κερδίζουν λιγότερα από 20.000 λίρες , περίπου δηλαδή 22.700 ευρώ το χρόνο, άρα μια αύξηση κατά 1% θα είχε πιθανόν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες.

Το συνδικάτο κάλεσε το διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας να παρέμβει, λέγοντας ότι θα εξετάσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν διευθετηθεί η διαμάχη.

Πηγή: iefimerida.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: