Προειδοποίηση Σουλτς για να μην επαναληφθεί το μεταναστευτικό του 2015

0
Μια μεταναστευτική κρίση της κλίμακας του 2015 θα μπορούσε να συμβεί ξανά αν η Γερμανία δεν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς.

"Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στη Γερμανία το 2015....
, πολλοί από αυτούς ανεξέλεγκτα. Εκείνη την εποχή η καγκελάριος (Άγγελα Μέρκελ) άνοιξε τα σύνορα με την Αυστρία. Έχοντας καλές, ανθρωπιστικές προθέσεις αλλά δυστυχώς χωρίς κάποια συμφωνία με τους εταίρους μας στην Ευρώπη" είπε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag. "Αν δεν αναλάβουμε δράση τώρα, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να επαναληφθεί", πρόσθεσε.

Ως ηγέτης του SPD ο Σουλτς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Μέρκελ για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το 2015 η Γερμανία εφάρμοσε μια πολιτική "ανοιχτών θυρών" για τους πρόσφυγες και έγινε ένας από τους βασικούς προορισμούς για χιλιάδες ανθρώπους που έφτασαν στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πάνω από 890.000 πρόσφυγες μπήκαν στη Γερμανία το 2015 και άλλες 280.000 προστέθηκαν στον αριθμό αυτόν το επόμενο έτος. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία ήταν Σύροι και Αφγανοί.

Πηγή: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)