Οι 10 χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον στρατό

0
Αν έχει φτάσει η ώρα σου να μετατεθείς, τότε προφανώς και ΔΕΝ θέλεις να δεις να σε στέλνουν σ’ ένα από αυτά τα 10 στρατόπεδα…
Δεδομένο πρώτο: μόλις έχεις τελειώσει τη βασική εκπαίδευση στο κέντρο, έχεις κάνει και την παρέλασή σου, έχεις ουρλιάξει μέχρι να ματώσουν οι φωνητικές σου χορδές ότι έχεις μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή, την λένε «Βόρειο Ήπειρο»/ την αγαπάς πολύ και τώρα έρχεται η ώρα για τη συνέχιση της χακί σου φαρσοκωμωδίας περιπέτειας...

Δεδομένο δεύτερο: το πιο κοντινό που έχεις σε βύσμα στον στρατό είναι μια φορά που πέρασε δίπλα σου σε μια παρέλαση ένας στρατηγός όταν ήσουν 7 χρονών, εσύ του κούνησες το χέρι κι αυτός σου είπε «Επ, μωρό! Ψάρακλας είσαι, κατάλαβέ το!».

Δεδομένο τρίτο: έρχεται η ώρα της μετάθεσης, οπότε μάλλον δε θα καταλήξεις στο πεντάγωνο, να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο με μούσι 42 ημερών, πολιτικά αντί για παραλλαγή και λιωμένα γιωτοπάπουτσα αντί για άρβυλο.


Γι’ αυτό, σταυρώνεις τα δάχτυλά σου κι εύχεσαι να μην καταλήξεις σ’ ένα από αυτά τα πιο-μαύρα-ξεψυχάς-στο-δευτερόλεπτο στρατόπεδα:

1) 549 ΤΕ, Σύμη

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί το στρατόπεδο είναι γεμάτο με αφίσες “Silver Alert: Εξαφάνιση φαντάρων- Μπορείτε να βοηθήσετε;». Την τελευταία φορά που εθεάθησαν 2 φαντάροι στο ίδιο σημείο στο 549 ΤΕ ήταν κατά τον χρυσό αιώνα του Περικλέους.
Του Περικλέους, βεβαίως- βεβαίως, τον 5ο αιώνα π.Χ.

2) 618 Μ/Κ ΤΠ,  Πλάτη Έβρου

«Μαύρο» γιατί…: Διότι οι ρίψεις νερού την ώρα που κοιμάσαι είναι κάτι σαν «εσωτερικό αστείο» για τους ανώτερους, ενώ η μόνη έξοδος που μπορείς να κάνεις είναι αυτή της Βίβλου σαν τον Μωυσή- οι άλλες δεν προβλέπονται.
Α, αφήστε που η Σίλβια (για τους γνωρίζοντες…) του Venus αποτελεί γλυκιά ανάμνηση.

3) 508 ΜΚ/ΤΠ, Ρίζια Έβρου

«Μαύρο» γιατί…: Επειδή όταν λέμε «πινέζα» αυτό ακριβώς εννοούμε- να βαριέσαι στις 19:02 που είσαι στην Ελλάδα και στις 19:04 να ’χεις πατήσει Τουρκία. Αφήστε που (στο πρόσφατο παρελθόν, τουλάχιστον) οι εγκαταστάσεις ήταν λίγο χειρότερες από το σπίτι που είχαν τα 3 γουρουνάκια αφότου το φύσηξε ο κακός λύκος.
Δεν είναι χακί ζωή αυτή…


4) 512 ΤΠ, Κουφόβουνο

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί αυτό πρέπει να είχε στο μυαλό του όταν έγραφε το «Διδυμότειχο blues» ο Γιάννης Σπυρόπουλος για να το μελοποιήσει μετά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. «Τρύπα στη γεωγραφία», βλέπεις έναν κάτοικο όταν βγαίνεις έξω και τσιμπιέσαι να βεβαιωθείς αν είναι αλήθεια η σε γελούν τα μάτια σου από τα 33 σερί σκοπέτα.

Α, ναι: και πείτε στους Locomondo να πάνε μια βόλτα από κει 3 Φλεβάρη με το χιόνι να ’χει μπλοκάρει την καναδέζα για να δουν αν κάνει κρύο στην Ελλάδα ή όχι.

Spoiler Alert: κάνει.

5) 388 ΠΑΠ, Σάπες Κομοτηνής

«Μαύρο» γιατί…: Επειδή μιλάμε για το χειρότερο, ίσως, φυλάκιο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο όρος «εμπλοκή» πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, ενώ προσφάτως (πριν καμιά διετία) υπήρξαν και κρούσματα ψώρας στο στρατόπεδο, με τους φαντάρους να κατηγορούν τους ανώτερούς τους.
32 μήνες αργότερα, ακόμα ν’ απολυθούν…

6) 164 ΤΕ, Σάμος

«Μαύρο» γιατί…: Διότι αν θελήσεις να ζεσταθείς εκεί τον χειμώνα θα διαπιστώσεις πως μπορείς, τελικά, να κάνεις πολύ καλή αρσενική εκδοχή του μικρού κοριτσιού με τα σπίρτα, ενώ για κάθε μία μέρα που θα είσαι εξοδούχος θα έχουν προηγηθεί περίπου 24 περίπολα.
Σαμ-off.

7) 96 ΑΔΤΕ, Χίος

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί ακόμα και ο, πάντα ψύχραιμος, Στέφανος Χίος θα εκρήγνυτο και θα χρησιμοποιούσε πολλές λέξεις που ομοιοκαταληκτούν τέλεια με το «λάκα», «ήδη», «λούτσα» και «μίση» για να περιγράψει τις ομορφιές της συγκεκριμένης ταξιαρχίας.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, αν μιλάει έτσι ο Χίος για το «ΧΙΟΣ», τι θα κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι.


8) ΔΑΝ Μεγίστης Καστελόριζου

«Μαύρο» γιατί…: Επειδή το μαρτυρά και η ονομασία του- αν καταλήξεις εκεί, πρόκειται για μεγίστη μ@λακία. Οι εμπλοκές κρατάνε περισσότερο κι από τα σερβίς του Ναδάλ, ενώ το 22-1 δε λογίζεται ως «έφαγα εμπλοκή», αλλά σαν «κωλόβυσμα».
Βράσε Καστελόριζο.

9) Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη, Λαγός Έβρου

«Μαύρο» γιατί…: Διότι ναι, ok, την πήξαμε την λίστα στον Έβρο, αλλά όπως παραδέχονται ακόμα και στη Χαλκιδική «Σαν τον Έβρο, δεν έχει». Τα σκηνάκια έρχονται με τέτοια συχνότητα που σε κάνει να θέλεις να πάρεις ένα σχοινί και να το περάσεις στο κούφωμα της πόρτας για παν ενδεχόμενο, ενώ η τοποθεσία όταν βγαίνεις εξοδούχος δε θυμίζει ακριβώς το Παρίσι της Belle Époque.
Εν ολίγοις, αν μπορέσεις να γίνεις λαγός (όχι απαραιτήτως Έβρου) και να την κάνεις μόλις δεις τη μετάθεση, μάλλον θα ’χεις πάρει την καλύτερη απόφαση της χακί σου σταδιοδρομίας…

10) 289 ΤΠ, Σαμοθράκη

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί οι περισσότεροι φαντάροι που έχουν περάσει από κει έχουν να λένε (διαχρονικά) πως τα στελέχη μαγεύονται από το συγκεκριμένο μέρος και γίνονται κράμα Χίτλερ και Πάρις Χίλτον- κακισμένοι κοντοί μουστακαλήδες, δηλαδή, που την έχουν δει κάπως.
Επίσης, πρέπει να είναι ένα από τα λίγα στρατόπεδα που όταν πας στον διοικητή για να πάρεις έστω υπηρεσιακό χαρτί να βγεις έξω για 1-2 ώρες μετά από 29 θαλαμοφυλίκια σερί αυτός σε χτυπάει φιλικά στον ώμο και σου λέει «Καλό- καλό. Άκου τώρα ένα άλλο: μπαίνουν σ’ ένα μπαρ ένας Γάλλος, ένας Αμερικάνος κι ένας Πόντιος…»
Ανεπιβεβαίωτες γλωσσολογικές φήμες λένε πως αυτό το «ΤΠ» δίπλα στο 289 της ονομασίας του στρατοπέδου σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:
Την Π#υτσίσαμε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)