Χόρευαν στο Σύνταγμα για τα… 100 δισ. στην πλάτη τους!

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015. Ναι, σε εκείνο που μετέτρεψε ο κ. Τσίπρας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Και μάλιστα, όχι απλά το μετέτρεψε, αλλά μέχρι τώρα, λόγω των ιδεοληψιών και των καθυστερήσεων της κυβέρνησης, τελικά μας έχουν φορτώσει συνολικά σχεδόν με 15 δισ. ευρώ νέα αχρείαστα μέτρα και με περίπου με 100 δισ. ευρώ έξτρα...
"ογκόλιθο" στην πλάτη της Ελλάδας λόγω της ψήφισης ακόμη 2 "επαναστατικών" μνημονίων που προέκυψαν από τις "έντιμες διαπραγματεύσεις" τους...

Και τώρα, όλοι εκείνοι που εν χορώ φώναζαν στο Σύνταγμα ότι η Ευρώπη αλλάζει, έρχονται αντιμέτωποι με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με πλειστηριασμούς, με κατάργηση επιδομάτων, με επιβολή νέων αντιλαϊκων φόρων, με νέες απολύσεις, με νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις και με μια γενικότερη εξουθενωτική οικονομική πολιτική των αριστερών "ιδεολόγων" του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια και μεγάλο ποσοστό των πολιτών αδυνατεί να βάλει μυαλό, αδυνατεί να κατανοήσει πως μόνο με μια φιλελεύθερη και δίκαιη πολιτική η οποία θα στηρίζεται στην στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας και των επενδύσεων θα δημιουργηθούν νέες δουλειές για τους νέους.

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη κυβέρνηση από το 1974 και στη συνέχεια. Αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο κ. Τσίπρας, το μόνο που σκέφτεται, είναι το πως θα γαντζωθεί στην εξουσία για όσο παραπάνω χρόνο μπορεί.

Ο λαός μας, είναι λαός συναισθηματικός, όμως "καταπίνει" το κάθε ψέμα του κάθε τυχαίου πολιτικάντη ο οποίος τάζει ελπίδες για να κερδίσει ψήφους. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε διαβασμένοι από εδώ και στο εξής, και αν δεν έχουμε τη γνώση, τουλάχιστον να ρωτήσουμε κάποιον άνθρωπο δίπλα μας που γνωρίζει τα μυστικά της οικονομίας ώστε να μας κατευθύνει.

Καλώς ή κακώς, η λύση δεν είναι το πως θα διοριστούν τα παιδιά μας στο δημόσιο και ας πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Η λύση θα προέλθει, αν όλοι μαζί στηρίξουμε μια αληθινή πολιτική της προοπτικής, της ανόδου και της αξιοκρατίας.

Με λίγα λόγια, αυτό που θα πρέπει να θέλουμε είναι, πως στη γειτονιά μας θα ανοίξει μια νέα μικρή η μεγάλη επιχείρηση όπου αυτή με τη σειρά της θα προσλάβει τα παιδιά μας. Αλλά για να ανοίξει μια τέτοια επιχείρηση, θα πρέπει η φορολογία να είναι χαμηλότερη, το πολιτικό σύστημα σοβαρότερο, να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, η δικαιοσύνη να αποφασίζει τάχιστα και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για όλους, με κίνητρα!

1. Πως θα σας φαινόταν, αν για παράδειγμα, ανοίγατε μια επιχείρηση αλλά τα πρώτα 3 χρόνια είχατε μεγάλες φοροαπαλλαγές ώστε να πατήσετε γερά στα πόδια σας;

2. Πως θα σας φαινότανε αν ως επιχειρηματίες που είστε, αν κάνατε νέες προσλήψεις δεν θα σας κόστιζε παραπάνω διότι θα τα γλιτώνετε λόγω της μείωσης των φόρων;

3. Ή ακόμη, κάτι πιο κεντρώο, πως θα σας φαινόταν αν οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση συμμετείχαν στα κέρδη της, αν απέδιδαν και με το παραπάνω στους στόχους της εταιρίας;

Όλες αυτές, είναι λύσεις για να πάρει μπροστά η οικονομία μας, για να μπορέσουν να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ελαφρύνουν τα νοικοκυριά μας. Μόνο έτσι, αλλιώς θα είμαστε αιχμάλωτοι των κρατιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που απολύουν από τον ιδιωτικό τομέα για να πληρώσουν κάθε λογής Καρανίκα που όντας διορισμένος στο γραφείο του Μαξίμου, κυκλοφορεί με 3 κινητά και hands-free, λόγω του "σκληρού" καθημερινού του προγράμματος.

Αυτοί που πριν 2 χρόνια χόρευαν στο Σύνταγμα και έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και κοροϊδίας από τον κ. Τσίπρα, οφείλουν πια να είναι διαβασμένοι και καλά πληροφορημένοι, διότι όλη η Ευρώπη προχωρά μπροστά με φιλελεύθερες πολιτικές και συγκεκριμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και στη χώρας υπάρχουν κάποιοι που ακόμη συζητούν για δραχμές, ρήξη, κουπόνια, Μαδούρο, CCCP, έξοδο από την Ε.Ε, σβήσιμο χρέους, παράλληλα νομίσματα, υπέροχους κομμουνισμούς, πρώην χώρες της ανατολικής Ευρώπης, νομισματοκοπεία, έξοδο από το Νάτο και άλλα τέτοια απίθανα σενάρια που ούτε η Αγκάθα Κρίστι δεν θα τολμούσε να σκεφτεί για τις ταινίες της.

Ευτυχώς σύντροφοι, γλιτώσαμε από το mail Χαρδούβελη...


newsbomb.gr