Βαριές κατηγορίες Μαρτίνη για Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Βορίδη (video)


  • Ενώπιον της Εξεταστικής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία κατέθεσε ο Ανδρέας Μαρτίνης
  • Επανέλαβε τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες, τοποθετώντας «στο κάδρο» πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
Εναντίον πολιτικών προσώπων και κυβερνήσεων, οι οποίες «δημιούργησαν δημιούργησαν και συντήρησαν πελατειακές πρακτικές τόσο στο Ερ. Ντυνάν, όσο και στον Ερυθρό Σταυρό» καταφέρθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερ. Ντυνάν μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε».


Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρτίνης, αφού ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, υποστήριξε ότι «τον Απρίλιο του 2017, ευρισκόμενος στον Κορυδαλλό, όχι ως πρόεδρος του Ντυνάν, αφού είχε παραιτηθεί όπως του είχε ζητήσει εγγράφως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης του πήγε κατάσχεση για χρέη μισθωτών υπηρεσιών που οι «κύριοι»» όπως τους χαρακτήρισε «αμέλησαν» να δηλώσουν.

Επ’ αυτού ζήτησε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να ζητήσουν τον έλεγχο των προσώπων και των οικονομικών υπηρεσιών που εγκαταστάθηκαν στον νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» πριν τον πλειστηριασμό.

Επιπλέον ζήτησε να εξεταστούν τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς, ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο ήταν «πρώτα να εξοντωθεί γιατί ήθελαν να τον λυγίσουν».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι «το Ντυνάν είναι ή το μεγάλο του σφάλμα ή η μεγάλη του προσφορά», λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα του έρχονται κατασχέσεις.


Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε πολλές φορές ότι το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα νοσοκομείο. «Εξ αυτού του λόγου», όπως είπε, «δόθηκε άδεια από λειτουργίας του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας επί υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου και όχι από την τότε Νομαρχία και τα εγκαίνια έγιναν τον Φεβρουάριο του 2000».

Τόνισε ότι «το καταστατικό συστήθηκε με νόμο που ψηφίστηκε το 1992 χάρη στον Γιώργο Σούρλα και στους αείμνηστους Καραμανλή και Τσαλδάρη που έπεισαν τον αείμνηστο, πρωθυπουργό τότε, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι θα ήταν θεάρεστο έργο η δημιουργία αυτού του κοινωφελούς νοσοκομείου».

Επισήμανε, επίσης, ότι επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει από οικονομικά το νοσοκομείο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας είχε manager.

Ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε ενώπιον της επιτροπής ότι μετά το 2006 άλλαξε το καταστατικό, ενώ την ίδια στιγμή επρόκειτο να εισρεύσει, όπως είπε, «πολύ χρήμα από ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο και το ΔΣ από 10μελές έγινε 7μελές».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου καίτοι ο ίδιος προσπάθησε να δει και να μιλήσει με τον υπουργό, ο κ. Λυκουρέτζος επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή. Ως εκ τούτου προσπάθησε να μιλήσει και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτός τον παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα.
«Τότε» είπε ο κ. Μαρτίνης «επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί, το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς».
Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αυτός και ολόκληρο το ΔΣ και «να ορίσει ο κ. Γεωργιάδης ένα προσωριν.». Μάλιστα ανέφερε ότι του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε».
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε ειδική αναφορά και στον μετέπειτα υπουργό Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου.