Το απουσιολόγιο όπως όλοι το γνωρίσαμε θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν μαζί με τις δικαιολογημένες απουσίες των μαθητών. Ανάμεσα στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και η ηλεκτρονικού τύπου καταγραφή των απουσιών των μαθητών με αντίστοιχη ενημέρωση των γονέων. Μπορεί τα σχολεία λόγω περιορισμένου προσωπικού να μην έχουν τη δυνατότητα για real time ενημέρωση των κηδεμόνων, δεν θα μπορεί δηλαδή ο γονιός να μάθει σε πραγματικό χρόνο ότι το παιδί του έκανε κοπάνα από κάποιο μάθημα, θα λαμβάνει ωστόσο κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω e-mail ή sms ενημέρωση για τις απουσίες του μαθητή. Παράλληλα και καθώς παρατηρείτε το φαινόμενο των “μαϊμού” δικαιολογημένων απουσιών, κυρίως στην Γ' Λυκείου, εξετάζεται η κατάργησή τους. Το όριο σήμερα είναι οι 114 απουσίες εκ των οποίων οι 50 μπορούν να θεωρηθούν αδικαιολόγητες.

0
Το απουσιολόγιο όπως όλοι το γνωρίσαμε θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν μαζί με τις δικαιολογημένες απουσίες των μαθητών.
Ανάμεσα στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και η ηλεκτρονικού τύπου καταγραφή των απουσιών των μαθητών με αντίστοιχη ενημέρωση των γονέων...

Μπορεί τα σχολεία λόγω περιορισμένου προσωπικού να μην έχουν τη δυνατότητα για real time ενημέρωση των κηδεμόνων, δεν θα μπορεί δηλαδή ο γονιός να μάθει σε πραγματικό χρόνο ότι το παιδί του έκανε κοπάνα από κάποιο μάθημα, θα λαμβάνει ωστόσο κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω e-mail ή sms ενημέρωση για τις απουσίες του μαθητή.
Παράλληλα και καθώς παρατηρείτε το φαινόμενο των “μαϊμού” δικαιολογημένων απουσιών, κυρίως στην Γ' Λυκείου, εξετάζεται η κατάργησή τους. Το όριο σήμερα είναι οι 114 απουσίες εκ των οποίων οι 50 μπορούν να θεωρηθούν αδικαιολόγητες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)